• 7
    çirkin görünmektedir. çoğu kişinin bu konuda hemfikir olduğunu düşünüyorum. fakat şu ayrımı da hesaba katmalıyız.
    iki çeşit vardır: biri anlamsız bir biçimde dikkat çekmek isteyen, henüz ortada küfredilecek* bir olay yokken, ona buna tabiri caizse ana avrat düz gitmektedir. evet evet tahmin edildiği üzere bildiğin gerizekalı, salak falan değildir söyledikleri. tane tane uzatarak herkesin duyabileceği bir seste söylerler. bu kişiler direk farkedilir, zaten amacı da o olduğuna göre başarılıdır. etrafında bulunanlar bir an susar, çoğu ona döner bakar. zaten küfretmek marifettir.

    diğer tür ise, tartışmalı bir pozisyonun ardından bütün herkes gibi sinirlenmiştir. muhtemelen pek çoğunuzun yaptığı gibi sahadakine saydırmaktadır. hoş değildir evet. bir bayana küfretmek yakışmamaktadır. fakat hepimizin sinirlerimize hakim olamadığımız anlarda, pek çok kez ağzımızdan çıkanı duymadığımız anlar olmaktadır. bir önceki türdeki gibi teferruatlı küfretmez bu türün geneli. ama gerizekalı gibi kelimelerin de ötesindedir. zaten sinirle söylediğini anlarsınız, ağzından çıkarken o kelime takılır kalır. yine de bir bayana küfretmek yakışmaz, fakat bu türden öyle bir öncekinden aldığınız negatif elektriği daha az hissedersiniz. garipsersiniz belki (gerçi o anda siz de sinirlendiğiniz için farketmezsiniz), ama nefret etmezsiniz genelde.

    ana fikir: bir bayana küfretmek yakışmaz. net olarak yargılarken, ota boka küfretmekten siz de vazgeçin. hepimiz mutlu olalım.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın