• 12
    ismailenver'in bir başka dursun ağabey için algı operasyonu başlığında daha birlikteyiz. başlık, ''ünal aysal'ın galatasaray'dan temettü faizi kazanması'' ama ismailenver olayı dört paragrafta anlattıktan sonra konuyla tamamen alakasız sayısız bilgi ve eleştiri yazmış.

    ismailenver istiyor ki, hisse konularından anlamayan çoğunluk, başlığı okumaya devam ettiğinde engin ataman gibi olumsuz konuları görüp ünal aysal'a kızsın ve başlıkta bahsedilen konunun yanlış olduğuna inanıp bunun ''ne kadar vahim bir durum'' olduğunu düşünsün. böylece, fatih terim tartışmaları sırasında sosyal medyada ''ünal aysal, galatasaray üzerinden para kazanmış, o yüzden galatasaray batmış'' algısı yerleşsin, bu leke yıllarca ünal aysal'ın üzerinde kalsın.

    özhan canaydın, ünal aysal'ın kendi parasıyla kurtardığı hisselerden para kazanmasını doğru bulmamışsa, bu işlem öncesinde temettülerin galatasaray'a kalacağına dair bir anlaşma yapabilirdi ya da hiç temettü dağıtmayabilirdi. ünal aysal'ın galatasaray'dan temettü kazanmasında ne hukuğa ne de ticaret etiğine aykırı hiçbir sorun yoktur. kendi cebindeki parasıyla risk aldığı, para kazanmak için değil galatasaray'ın iyiliği için yatırım yaptığı hisseler üzerinden kar ettiyse de bunu galatasaray'a vermek zorunda değildir.

    ben ünal aysal'ı sevmem, en ağır eleştirenlerden de birisiyim. galatasaray'a başkan olmasını da asla istemem. ama kimsenin dursun ağabey'inin mayısta seçilmesinin zora girdiğini görünce insanların cehaletini suistimal edip rakipleri için galatasaray sözlükte karalama kampanyası yapmasını da kabul edemem.

    ceo'dan bir ders daha gelsin, başlıkta anlatılmak istenen temettüdür. temettü faizi diye birşey yoktur. temettü şirketlerin hissedarlarına dağıttığı kar payıdır, temerrüt faizi ise gecikme faizidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın