resim
Nihat Kahveci
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:44
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 331
    nihat kahveci ne barcelona'da ne atletico'da oynadı ama arda'dan çok daha itibarlı bir konumda ispanya'ya veda etti. villarreal'den antrenörlük teklifi aldı, fm'ye göre sociedad efsanesi falan filan. itibarını buradan anlayabilirsiniz. onun dönemindeyken türk futbolcular maksimum 3 kontenjanı olan ab dışı oyunculardan sayılıyordu. bu kısıtlama olmasaydı belki de real madrid'de oynardı. nihat gibi başarılı bir örneğe sebep kural değişikliği oldu, türkler de ab içi sayıldı ve arda gibiler bu sayede ispanya'da rahat rahat oynayabildi.

    bugün sadece arda yüzünden belki de barcelona bir daha türk futbolcu almayacak. alsa bile taraftarın yoğun önyargısına maruz kalacak. sadece barcelona değil diğer top class takımlarda da arda türk futbolcuların önünü kesmiş olacak. bu dediğim türkiye çıkışlı oyuncular için geçerli. yoksa alman pasaportu her şeye kadir, bunu iyi biliyoruz.

    yapmak zordur, yıkmak kolaydır. nihat ve tugay gibi gittiği ülkenin kültürüne, diline, futbol stiline uyum sağlamış güzel örnekler varken arda bu güzel örnekleri unutturacaktır. kendisi gibi birisi hakikaten 100 yılda bir gelirmiş, arda haklıymış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın