• 7
    zalgiris kaunas'la birlikte bu sezon maçını izlerken büyük keyif aldığım iki euroleague ekibinden ikincisi. ciddi anlamda kaliteli bir kadroya sahipler. şu an el'de 7 galibiyet - 9 mağlubiyetle 9. sıradalar. aldıkları 9 mağlubiyetin 4'ü ilk 4 haftada geldi ki bu rezalet sezon başlangıcı lige de yansıyınca koç pablo prigioni'yle yolları çok geç olmadan ayırdılar. iyi de yaptılar. yeni koç pedro martinez'le birlikte* kendilerine geldiler. liga acb'deyse 5. sıradalar, 8 galibiyet - 6 mağlubiyet.

    sürekli isim sirkülasyonuna uğramalarıyla** da ünlüler. avrupa basketbolunun köklü kulüplerinden biri olmalarına, çok da uzak olmayan geçmişin f4 gediklilerinden biri olmalarına rağmen bu isim değişikliği furyası sebebiyle popülarite kaybı yaşamışlar. aslında buna mecbur kalmışlar. montepaschi siena'nın zamanında yapması gereken sponsor devinimini yapmayıp avrupa basketbolundan silinmesine sebep olan ekonomik darboğazdan kaçabilmelerini bu isim değişikliklerine borçlular.

    1987 - 2009 yılları arasında tau ceramica'ydılar (tau bir seramik firması olan taulell'in tau'su). 2009 yılında kredi çektikleri caja laboral bankasına geçiş yaptılar. caja laboral'le olan ticari yükümlülükleri ortadan kalkınca bu sefer de 2012 senesinde kutxa bankasıyla masaya oturdular. 2016 sonu itibariyla kutxa'ya da elveda dediler ve yola sponsor olmadan devam etme kararı aldılar. artık baskonia vitoria-gasteiz olarak anılıyorlar.

    imkânı olan baskonia'yı takip etsin. genç (sadece marcelinho huertas 1983 doğumlu) ama bir o kadar da tecrübeli bir ekip. spacing noktasında üstüne koyarak gelişmeye devam ediyorlar. izlerken keyif alırsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın