• 13
    en az 10 sene uygulandıktan sonra sonuçlarına bakmamız gereken yabancı sınırı sistemi. 60 sene katı yabancı sınırı uyguladık ve geldiğimiz noktada başarı yoktu. biraz da katı olmayan bir yabancı sınırı uygulayalım da sonuçlarını tam görelim, öyle değil mi?

    futbola yıllarca hatırı sayılır bir para harcıyoruz; ülkece futbol delisiyiz, hayatımız futbol nerdeyse ama modern futbolun koca 60 senesinde bir elin parmağını geçmeyecek başarımız var. ülkeyi yönetenlerin meseleye bakış açısı artık aptallık boyutunda. altyapı sorununu görmezden gelip sadece kontenjanla, dandik kurallarla, popülist bir milliyetçilikle türk futbolunun sorunlarını halledeceğini zanneden bir güruh var. einstein'in dediği gibi aptallık aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç beklemektir. bu adamlar ya aptal ya da ihanet içerisindeler. başka bir ihtimal yok.

    sadece bu sezon türk futbol tarihinde transfer bonservis rekoru iki defa kırıldı. aynısı eski sistemde mümkün olabilir miydi? cengiz ünder 3 büyükler kendisine salça olmadığı için avrupa'ya gidebildi. cenk tosun beşiktaş'ın yerli oynatma zorunluluğu olmadığı için avrupa'ya gidebildi. ve dikkatinizi çekerim sadece kendi ligimizden bahsediyorum. enes ünal 14 milyon euro'ya villerreal'e gitti. emre mor 13 milyon euro'ya celta vigo'ya gitti. hakan çalhanoğlu 22 milyon euro'ya milan'a gitti. kısaca avrupa'da artık daha fazla kaliteli ve genç türk futbolcu oynuyor. çünkü onları burada tutmak zorunda değiliz. onlara mecbur değiliz. anadolu kulübünde biraz parlayan oyuncuya 5-10 milyon euro akıtmak zorunda da değiliz. bu kötünün iyisi sistemde taşlar biraz daha yerli yerinde duruyor. ülkeye yönetenlere diyorum ki lütfen bunu bozmayın. 2019 başkanlık seçimlerinden sonra eminim ki bu aptallar yine katı yabancı sınırını isteyecekler. ama eskisi kadar bu konuda rahat olamayacaklar. çünkü futbol seyircisinin çoğunluğu artık sahada futbol görmek istiyor, kalite görmek istiyor, takımlar kazık transfer istemiyor, yayıncı kuruluş ligin daha fazla kaliteli olmasını istiyor. ben bu aptal dinozorlara artık geçmiş olsun diyorum ama yine de sandıkları boş bırakmamak lazım. ana akım medyadan bir bok beklemiyorum. ama sosyal medya katı yabancı sınırını geri getirmek isteyenlere ciddi bir engel teşkil eder diye düşünüyorum. bakın adam biraz oy kaybederim diye gündemde olan kural değişikliğini 2019 sonrasına attı. bu noktada en büyük kozumuz sosyal medya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın