• 433
    şu an dünyanın en iyi oyuncularından kurulu takımı psg'yi, dünyanın her zaman korkulan "kralın takımı" r.madrid'i ve tiki takaların ustası barcelona'yı getirip bu lige koysak, acaba söylenildiği kadar markalaşmış takımlar elini kolunu sallaya sallaya ligi domine edebilir miydi?
    serie a'nın sertlik seviyesinin sürekli en üstlerde olduğu savunulur. la liga' da teknik ön plandadır denir. bundesliga' da takım oyunundan dem vurulur. biraz alt seviye ligler de çok takımlı şampiyonluk yarışlarına 2 senede bir denk geliriz.
    premier ligi; bence dünyadaki tüm liglerin özelliklerini kendi bünyesinde barındırıyor. ama son senelerde ciddi biçimde sertliğin, fiziki mücadelelerin en fazla prim verildiği lig oldu. dolayısıyla fiziki yıpranmaların oldukça fazla olduğu bu ligde, bu kadar sıkışık fikstürün olması, bu ligin en zor lig olduğu gerçeğini kabul ettiriyor.
    bu kadar zorlukta en güçlü takımların bile üst üste 2 maç kazanması haliyle zorlaşıyor. bunun yanında lig kupası, fa cup, avrupa kupaları, takımları ister istemez belirli hedeflere yönlendiriyor. bunu; liverpool'un şampiyonlar ligini kazandığındaki ligdeki durumundan, yine chelsea'nin şampiyonlar ligi kupasına yürürken ligi bırakmasından, daha geçen seneki manchester united örneğinden ve bunun gibi birçok örnekten görebiliriz.
    premier ligi yönetenler; bu ligi o kadar bencilleştirdiler ki, diğer avrupa liglerindeki dev kulüpler ile avrupa arenasında yarışmayı çok zor hale getirdiler. belki reklam gelirleri vs. kulüplerin istedikleri oyuncuyu, istedikleri paralar ile almasını kolaylaştırdı ama kulüplerin eski itibarını kaybetmesine neden oldu.
    zamanında leicester city'nin şampiyonluğu için "peri masalı" denmişti. ama bana göre tarihin en büyük futbol mucizelerinden biriydi. nitekim; şu an da guardiola'nın gözümüzün önünde gerçekleştirdiği mucizeye tanıklık ettiğimiz gibi. hiç öyle çok para harcadılar gibi yorumlar yapmayın. adamlar ligde 18 maçtır üst üste kazandılar ve açık ara liderler. şampiyonlar liginde grubunu lider tamamladılar. lig kupasında yarı finale çıktılar. daha bunun fa cup' ı var. bakalım daha neler yapacaklar. daha hangi mucizelere tanıklık edeceğiz.
    eğer ki; guardiola barcelona'da yaptığı gibi manchester city ile de her kupayı almayı becerebilirse, gelmiş geçmiş dünyanın en büyük takımını premier lig'den çıkaracak. kendisi de bu takımın teknik direktörü olarak anılacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın