resim
Cenk Tosun
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 613
    şu transfer piyasasında transfer ücreti gayet normal seviyelerde olan topçu. çok değil bundan 3-4 sene önce burak yılmaz'a bile 15-20 milyon euro bandında teklifler gelmişti. adamlar stopere 85 milyon euro bek oyuncusuna 60-70 milyon euro gibi astronomik rakamlar ödüyorlar. 3-4 sene önce mesut özil 42 milyon , diego costa 38 milyon , alexis sanchez 35 milyon euro'ya transfer oldu. şimdi bu topçuları sözleşmeleri bitmek üzere olmasa en az fiyatları 100 milyon euro. diego costa'da chelsea çok büyük sorunlar yaşamasına rağmen 1 sene top oynamadan a.madrid'e tekrar 65 milyon euro'ya transfer oldu. yıllar arasındaki uçurumu bir düşünün. aynı topçular aynı takımlar değişen ne?

    cenk de ısrarlı olmalarının bir sebebi de almanya çıkışlı olup almanca ve ingilizce gibi dilleri bilmesi. elin yabancısı topçu alırken her açıdan değerlendirip alıyor. bizimkiler gibi topa vurabilsin yeter kafasıyla değil.

    bu yüzden 20-25 milyon euro'ya transfer olursa hiç büyütmeye gerek yok. ha belki 20'nin küsüratı beşiktaş yönetiminin başarısı sayılabilir. aynı yönetim formda forvetini satarak da şampiyonluk şanslarını baltalıyor. tabi işin bu kısmı da ayrı bir tartışma konusu. çünkü şampiyonluktan gelecek olan gelir, reklam ve prestij cenk'in getireceği paradan çok daha fazlası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın