resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1797
    "united, city kadar para harcayamaz" derken kastettiği şuysa haklı: city, birazcık parlayan birçok gencin bonservisini kapıyor rahatlıkla. en az 3-4 sene oynatamayacağını bile bile. enes ünal ve jason denayer bu politikanın bizim yakın tanıdığımız örneklerinden. united'ın bunu yapma lüksü yok, direkt on bir oynayacak oyuncular alması lazım.

    bunun dışında united'ın sahiplik yapısıyla city'ninki farklı. sahiplerinin servetlerini bir yana koyuyorum, pratikte birleşik arap emirlikleri'nin sahip olduğu bir takım city. united'ın sahipleri, united'ı almak için çektikleri borçları united'ın gelirleriyle ödeyen adamlar. amerikan spor kulüpleri gibi, kar amaçlı bir şirket olarak bakıyorlar united'a. daha fergie varken bile uzun yıllar protesto etti taraftar bunu, newton heath renkleriyle yapılan protestolar hafızalardadır. moyes ve van gaal dönemlerinde dibe vuran kadro kalitesini de sportif değil, ekonomik başarı için toparladılar. 7. olunca gelirleri birazcık düşüyor zira.

    daha detaylı anlatmak isterim ama telefonda olduğum için özetliyorum. pep "şu oyuncuyu istiyorum, alın" derse ikiletmeden alır city'nin sahipleri. mourinho aynısını söyleyince, o oyuncuya ödenen paranın çıkıp çıkmayacağına, kar ettirip ettirmeyeceğine bakıyor united'ın sahipleri. fark bu. yoksa neymar'ın tek başına kulübün kasasına 222 milyon euro + 1 cent sokacağını bilseler onu da alırlar tarlayı satıp.
App Store'dan indirin Google Play'den alın