resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1795
    (bkz: ne dediler/#2317438)

    ağlamadan ziyade kasıtlı olarak dikkatleri dağıtıp city üzerine yönlendirme olarak değerlendirilebilir. şimdi herkes mourinho'nun takımından çok parayı vs konuşuyor. zaten mourinho dahil aklı başında hiç bir kimse bu söylediklerine inanmıyordur. sene sonunda 1 tane fa cup alıp mükemmel bir başarıymış gibi bahseder ondan.

    yoksa mourinho zaten tarihin en çok para harcayanlarından. zamanında şöyle chelsea'si vardı. https://i.hizliresim.com/rJWJoP.png
    zaten bu sezonda city'den 20m falan daha az harcadı altı üstü.

    30m civarlarında para verip sane+jesus+ilkay'ı aldı city.* toplasan 1 lukaku ediyorlar. pogba'yı, mkhi'yi saymıyorum bile daha. premier lig'in, bundesliga'nın, serie a'nın en iyi oyuncusu seçilen adamları aldı mou 1 senede. geçen sene premier lig tarihinin en pahalı kadrosuyla, dövülüp öldürülen arsene wenger'in falan gerisinde 6. bitirdi ligi. 6.

    gerçek şu ki mourinho kadrosundan verim almakta sıkıntı çekiyor. yahu elinde daha yetenekli bir ikili olan martial ve rashford var. sterling'le hadi belki kıyaslarsın bu adamları da sane ile kıyaslarken utanmıyor musun. rashord ve martial kendi yarı alanını geçmiyor ama; lukaku'nun ayağına top 10 defa falan değiyor bazı maçlarda.

    united'da stoper olarak bailly, lindelof, jones, smalling ve rojo var. karşılığında son 2 sezondur ingiltere'de hakkında en çok caps yapılan, dalga geçilen oyuncu olan stones; otamendi, 10 dk anca oynayan kompany ve mangala var. mangala...

    zabaleta, kolarov, clicy, sagna. bunlar city'nin geçen sezon bekleriydi. hepsi 30'unu almış, 5-6 sezondur transfer yok o bölgeye. biri şimdi başakşehirde, biri premier lig sonuncularında, sagna'nın şu an takımı bile yok. 5-6 sene daha götürsünler diye aldıkları oyuncular walker ve mendy, ki walker gayet mükemmel bir fırsat transferiydi.(poch ile sıkıntı yaşamıştı) ha mendy'de sene başında bağlarını kopardı; sezonu kapattı sayılır. nisana anca döner diyorlar.

    şimdi şu city oyuncularından alınan verimle, mourinho'nun hapsettiği pahalı ama etkisiz oyuncular arasında tutup para konuşunca anlamsız oluyor.

    e: united dünyanın en zengin kulüplerinden birisi, fakir ama gururlu falan diye bakmak doğru değil. alex ferguson bıraktıktan sonra tüm avrupa'da en fazla bonservis harcaması yapan kulüptü bu transfer dönemine kadar. (psg ve city'ye geçildiler sanıyorum bu dönemde(17/18 yaz dönemi) ayrıca geçen sene premier lig tarihinin en pahalı kadrosuna sahiptiler. evet city'nin sahipleri daha rahat para harcamak konusunda, ama onlarda parayı verip köşke uzanıp maç izleyen tipler değil artık. city ve psg'de yapısal olarak da iyileştirmeler yapıyorlar. yeni sahalar, genç kategorisi için yatırımlar, txiki gibi işini bilen kişiler vs.
    ama transfer olayında durum united(yada mou) lukaku'ya 90m bayılıp gol yağdırmasını beklerken city jesus, sane, ilkay'ı alıyor aynı paraya. pogba'ya 120 vermek yerine 3 tane stones, mendy, bernardo silva alıyorlar. daha mkhi(45), baily(30), lindelof(30) falan eklemedim. şirket-maddiyat yerine sportif olarak bakınca çok verimsiz harcalamalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın