resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1794
    (bkz: ne dediler/#2317438)

    genel olarak doğru konuşmuş teknik direktör. artık top class takımlar için şu oyuncu şu kadar eder mi sorusundan çok, şu oyuncu o büyük takımda oynayabilir mi sorusunu sormak lazım. kendisine katılmadığım ve klasik mourinho ağlaması olarak nitelediğim itirazlarım ise şunlar:
    1- guardiola joe hart'ı ve claudio bravo'yu beğenmedi diyor. sen de david de gea varken tabi beğenmez. ayrıca adam sweeper kaleci istiyor. ya ter stegen'i alacaktı, ya neuer'i. ikisi de imkansızdı. adam herkesten önce uyanıklık yaptı, gitti ederson'u aldı. ederson 40 milyon euro eder mi sorusunu bence mourinho cevaplasın.

    2- zabaleta ve kolarov'u gönderdi diyor. pardon ama ikisinin de yaşları kaç? guardiola yine gitti olabilecek en iyi alternatifleri oraya da düşündü. o değişim gerekliydi. zabaleta west ham'a, kolarov roma'ya gitti. gönderdiği adamları havada kapmadılar. artık city seviyesinde değillerdi.

    3- united city gibi para harcayamaz demiş. en büyük zırvası da bu. united son 10 senede city'nin 3/4'ü para harcadı. eğer son 20 seneyi sayarsan united açık ara öndedir. city sıfır tarih, sıfır kadro birikimiyle buralara geldi. united ise zaten 90'lardan beri iyi kadro sahibiydi. tabi ki city sana yetişmek için daha fazla para harcayacaktı.

    4- city 6-7 transfere 600 milyon euro veriyor demiş, yalan. net 250 milyon euro verdi. united'in de 250 milyon eurolar harcadığı seneler çok oldu. 2016-2017 sezonunu hatırla mourinho.

    5- city'nin kadrosu da senden çok önde değil. transfermarkt değerlerine bakın. kadronun maliyetlerine bakın. hemen hemen aynı değerlerde olduklarını görüyorsun. fark şu: city daha doğru transfer yaptı, kadro planlaması adamların mükemmel, nerdeyse boş transferleri yok. her oyuncusundan verim alan teknik direktörleri var. guardiola sterling gibi beyin özürlü futbolcuyu istatistik adamı yaptı. sane gibi çömezi seviye atlattı. stones, jesus gibi acaba dedirten oyuncular yıldız oldu. transferi pogba kadar sansasyon yaratmayan kevin de bruyne altın top alır mı seviyesine geldi. bunları görmeden city sadece parasıyla bu seviyelere geldi demek haksızlık.

    bunlar gerekli manipülasyonlar anlıyorum ama bence az laf çok iş mourinho.
App Store'dan indirin Google Play'den alın