• 2129
    cenk tosun'un 25-30 m euro arasında bir bedelle everton'a transferi kesinleştikten sonra, kadrosuna ne gibi takviyeler yapacağını merak ettiğim takım.

    ffp'de bildiğim kadarıyla şöyle bir durum var;

    sattığın kadar alacaksın durumu, o sezon boyunca geçerli. yani matematiksel olarak gösterirsem,

    (17-18 yaz dönemi satılan oyuncular + 17-18 devre arası satılan oyuncular) - ( 17-18 sezonu yaz dönemi alınan oyuncular + 17-18 devre arası alınan oyuncular)

    ffp gereği bu farkın 0 (sıfır) veya üzerinde olması lazım. burada artıya geçtiğinde , o artı parayı 18-19 yaz döneminde kullanamıyorsun ya da bu dönem zarar edeyim 18-19'da oyuncu satarım diyemiyorsun.

    dolayısıyla beşiktaş'ın bu parayı transferde kullanması için zamanı kısıtlı ve fazla seçeneği yok.

    tabii beşiktaş'ın ffp cezası 17-18 sezonu sonunda bitiyor. uefa'nın vereceği başka bir ceza veya kısıtlama yoksa bu parayı transferde kullanabilirler mi bilmiyorum. eğer öyle bir durum varsa, beşiktaş'ta transferleri yapan isimler bu para ile takımı baştan sona değiştirebilecek vizyona ve tecrübeye sahipler.

    2017-2018 sezonu'nda alınacak olan şampiyonluk beşiktaş'ın serisini kırma adına da çok kritik. çünkü bu yıl da şampiyon olurlarsa 3. sene üst üste oldukları gibi ekonomik olarak da rahatlamış olacaklar, seri uzayabilir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın