• 45
    açılın, hayalimdeki galatasaray başkanı ile hayali bir kısa ropörtaj yapıyoruz:

    m: muhabir
    b: başkan

    m: başkanım, galatasaray bugüne kadar hem çok güzel, hem çok zor günler geçirdi. sizin başkanlığınız başladığından beri de 3 ay oldu. neler değişti?
    b: merhaba, öncelikle ben bütün branşların iç yönetimlerinden elimi eteğimi çektim. her branşın başına yönetim kurulu'nda tartışıp karar alarak işinde uzman bir sorumlu atadık. bu branşlara yine yönetim kurulu kararlarıyla kısa ve uzun vadeli hedeflerini bildirdik. hedeflerin tamamlanması noktasında belirli yüzdeler belirledik, sorumlularımıza belli hedeflerin altında kalınması durumunda yapılacak yaptırımları ve belli hedeflerin üstüne çıkılması durumunda verilecek primleri bildirdik. şu anki durumda, her sorumlu bizlere haftalık raporlarla hedeflerin durumunu iletiyor, yönetim kurulundaki arkadaşlarımız iş bölümüyle hedefleri kontrol ediyor ve biz yalnızca bu raporları inceliyoruz, branşlar anlamında yaptığımız tek şey bu.

    m: peki başkanım, bunun dışında yönetim neler yapıyor?
    b: ana amacımız galatasaray'ı maddi olarak kalkındırmak. elimizde var olan projelere çok değer veriyoruz, her proje için sektör anlamında tecrübeli yöneticilerimizin fikirleriyle, komisyonsuz olarak hedefler koyuyoruz, her proje için bir yönetici grubu sorumlu. aynen branşlardaki raporlar gibi, ben onlardan raporlar alıp projelerdeki ilerlemeleri inceliyorum.

    m: taraftarın taraftar grupları konusunda şikayetleri var, bu konudaki adımlarınız neler olacak?
    b: taraftar oluşumlarına karışamayız, destekleriz. fakat bunun kaba kuvvete bağlı, birilerinin tekelinde olan bir sistem olmasını istemiyoruz. bu yüzden eski yönetimlerin yaptığı gibi bedava bilet yahut kombine uygulamaları yapmıyoruz. kara borsa gibi bir sisteme asla taviz vermeyeceğiz, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. eleştiriden korkmuyoruz, gerçek taraftarlarımızın burada olmasını istiyoruz.

    m:siyaset konusundaki fikirleriniz?
    b: siyaset bizi ilgilendirmeyen bir konu. gerektiği durumda siyasilerle bir araya gelmemiz gerekebilir, bundan gocunmayız. ama hiçbir zümre için galatasaray adını kullanmayız, kullandırtmayız.

    m: federasyon konusunda ne düşünüyorsunuz?
    b: haksızlıklar olduğu sürece karşısında duracağız. hukuksuz uygulamalar var, bunları milli gurur gibi sahte gündemlerle sümen altı ettirmeyeceğiz, gerekirse global arenada hakkımızı ararız, hiç kimsenin şüphesi olmasın. bunun dışında ükle sporunu geliştirecek her türlü alt yapı projesinin destekçisiyiz, varız.

    m:transfer var mı başkanım?
    b: hangi branş?
    m: futbol tabii ki.
    b futbol şube sorumlumuzun altında çalışan bir transfer sorumlumuz var. onun ekibi yönetiyor. ben bilmiyorum. futbol şube sorumlumuz gerekli bilgilendirmeyi yapar.
    m:basketbol?
    b: anlatamadım galiba?
    m:anladım başkanım.

    m:başkanım son konu, lise?
    b:lise bizim değerimiz. galatasaray lisenin değil, lise galatasaray'ın değeri. bu ayırımı iyi yapmak gerek. oradan çok değerli insanlar çıkıyor. galatasaray'a destek oldukları sürece burada olacaklar. ama liseyi kullanarak galatasaray üzerinden kazanç sağlanmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın