• 782
    van dijk'e 85 milyon euro veren kulüp. son 15 yılda yeniden tanımlanan futbol ekonomisinde artık bunlar garip değil. alışalım...

    şunu anlamalıyız ki; bu kulüpler için para artık problem değil. falanca toplam 300 milyon harcamış önemli değil. önemli olan; hakikaten bu adam iyi oyuncu mu ve de takıma oturdu mu?

    neymar 222 milyon euroya, mbappe 135 milyon euro'ya psg gitti. para önemli değil, transferler doğru mu? doğru. transferler psg'yi şampiyonlar liginda favori haline getirdi mi? getirdi. 10 futbolcuya 300 milyon euro harcayıp bir yere gelememektense gerekirse 2 tane oyuncu al ama sağlam para ver. psg için bu daha mantıklı.

    yine bakıyoruz city'ye. defansa ve kaleciye 180 milyon euro harcamış. gerekli miydi? gerekli. çare oldu mu? oldu. para hiç mühim değil.

    barcelona'ya bakıyoruz. dembele, paulinho ve semedo'ya toplam 175 milyon euro vermiş. takım güçlenmiş mi yada karşılığını alabilmişler mi? hayır. o halde şimdilik yanlış transferler. zaten mesut ve coutinho'nun peşinden boşuna koşturmuyorlar.

    manchester united'in transfer yanlışlarını saymaya hiç kalkmayalım isterseniz. neredeyse city kadar para harcayan bir kulüp. ama hala kanserlerden, overrated oyunculardan falan bahsediliyor. şaka gibi gerçekten.

    van dijk liverpool'un piyasada bulabileceği en iyi stoperlerden biri. sorun şu ki liverpool'un itibarı diğer top class kulüplerden düşük. 1. sınıf oyuncuları alamazlar, 2. sınıf oyuncuları alabilirler. 2. sınıf oyuncuları zamanla 1. sınıf oyuncuya çevirebilirler, tıpkı coutinho gibi. bu yüzden de alabilecekleri en iyi oyuncuyu almışlar. para fazla ama piyasa artık bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın