resim
Osvaldo Fabián Nicolás Gaitán
Takım:Paços Ferreira
Mevki:On Numara
Yaş:36
Boy:1.74
Uyruk:Arjantin
  • 103
    kendisinin adını sol frame'de ve sözlüğün ilgisi içinde görünce aklıma benfica yıllarında yaptığım bir tanım geldi, fakir messi'si.

    kısaca nico gaitan, son zamanların en şanssız futbolcusu. şanssız olma sebebi demode olması. futbol camiasında son yıllarda enteresan şekilde abartılan ters ayaklı kanat oyuncusu furyasının kurbanı. sol ayaklı sol kanat oyuncusu. di maria'nın bir gömlek altı.

    benfica bir diğer arjantinli, sol ayaklı sol kanat oyuncusu olan di maria'yı real madrid'e sattığı sezon benzer özellikli gaitan'ı transfer etti. o dönemler yükselişe geçen ters ayaklı kanat oyuncusu muhabbetiyle beraber di maria takip eden sezonlarda izlemesi çok keyif veren bir sağ kanat oyuncusuna dönüştü. kadife bilekleri, ince pasları ve disiplini sayesinde daha sonra da 4-3-3'ün merkez orta sahasına evrilmesi çok geçmedi.

    gaitan ise bu dönüşümü gerçekleştiremeyenlerden. benfica'nın sağ kanatta salvio ile birlikte iki tane düz ayaklı kanat oyuncusu kullandığı 4-4-2 ve 4-2-3-1 sistemlerinde sol kanat ve yeri geldiğinde forvet arkası oynadı. özellikle 4-4-2'de ve gezgin forvet arkalı 4-2-3-1'de hem sol kanadı hem de maç içi atraksiyonlar ile merkezi çok iyi kullandı. bu yönden eduardo salvio ve sofiane feghouli ile çok benzer bir profili var diyebiliriz. tıpkı onlar gibi kendisi de açık alanda süratiyle değil dar alanda çabukluğuyla öne çıkan bir kanat oyuncusu.

    işbu özellikleri ve sağ kanatta oynamamasından dolayı (şüphesiz bunda salvio etkisi var) uzun süre avrupa'nın büyükleri için soru işareti oldu. en sonunda kendisi için 25 mil eur ödeyen atletico madrid bu topa girdi. ancak sırf takım direncini yükseltmek için zaman zaman koke ve saul'u bile kanatlara koyan simeone'nin 4-4-2'sinde sağ kanada adapte olamadı. sol kanatta ise kesilmesi ihtimal dahilinde olmayan yannick ferreira carrasco vardı.

    galatasaray'a transfer olması durumunda eski formuna kavuşabilir sol kanatta. hem olası 4-4-2 dizilişinde, hem de belhanda'nın gezgin forvet arkası olarak oynadığı 4-2-3-1 dizilişinde feghouli ile birlikte çok katkı verecektir. transferi zor değildir. özellikle opsiyonlu kiralama. üstelik iyi ilişkilerle kiralık olduğu süre boyunca yıllık ücretinin bir kısmını atletico'ya ödetmemiz de ihtimaller dahilinde. fatih terim transferler için eski tanıdıkları kullanacağız minvalinde açıklamalar yaptı. hem galatasaray hem de atletico madrid taraftarı için önemli bir isim öne çıkıyor bu noktada. tabi ki arda turan değil. tomas ujfalusi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın