• 13
    akp desteği haricinde istanbul takımı olma avantajını haiz olan ve bunu sonuna kadar kullanan takım.

    20 sene ümraniye'de yaşadım, hasan can denen belediye başkanının güzelim yemyeşil semti peşkeş çeke çeke nasıl katlettiğine canlı tanık oldum. ancak şöyle bir durum var, mevcut oldukları ligde yanlış hatırlamıyorsam tek istanbul takımı kendileri, geçen sene tek olduklarından eminim ancak bu sene belki gelen gidenlerden dolayı değişiklik yaşanmış olabileceğinden biraz muğlak şekilde ifade ediyorum, ancak bu çok önemli bir avantaj, çünkü süper ligde kendisine forma bulamayan ancak ümraniyesporun mücadele ettiği lige büyük gelen futbolcuları kendi bünyesine tamamiyle istanbul avantajı ile katabiliyorlar. rakiplerine kıyasla daha az maaş da verseler oyuncular için tercih edilebilir bir kulüp konumundalar, dolayısıyla rakiplerinden çok daha düşük bütçeler ile bu güne kadar mücadele ettikleri liglerin en kaliteli kadrolarını kurarak yükseldiler.

    eğer olur da süper lige yükselirlerse yine kendisine 3 büyük takımda ve başakşehirde yer bulamayacak kalitede ancak ortalamanın üstündeki süper lig futbolcularıyla, kaliteli yabancı futbolcuları x bir anadolu kulübüne nazaran daha rahat şekilde bünyelerine katabilecekler. başakşehir de senelerce bunun ekmeğini yedi, 3 büyüklerde forma bulamayan ancak istanbuldan gitmek istemeyen futbolcular cenneti oldu, kasımpaşa da hakeza bu halde.

    bu olay basketbol liginde çok daha fazla örneğiyle gözler önüne serilebiliyor; istanbulda bulunan takım sayısı neredeyse ligteki takım sayısının yarısıydı. süper ligin de gideceği yer elinde sonunda basketbol ligimiz gibi olacak, neticede istanbul dediğimiz şehir de neredeyse ülkenin üçte birine tekabul edecek hale geldi.

    peşin gelen edit:
    turkungururugalatasaray ve gallas hemen uyardı, istanbulspor da bu sene aynı lige yükselmiş, yine de ümraniyespor artık bu ligte istanbulspordan daha eski bir takım olduğu için 18 takım arasında daha cazip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. yarın ümraniyespor ligden yükselir ya da düşerse, aynı şekilde bir takımı istanbulspor da aynı şartlar ile kurabilecektir muhtemelen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın