• 29330
    “ali sami yen’de beni çok güzel karşıladılar. seyirciler ve oyuncular bana güzel bir hediye verdiler. hepsine sonsuz teşekkürler. iyi ve sıcak bir karşılama oldu. bu, oyuncuların özverisi... iki günde çok fazla bir şey yapacak halim yok. sadece ufak dokunuşlar olmuştur. ikinci yarı iyi oynayan, golleri bulan bir galatasaray vardı.”

    “son 7 maçta 4 kez mağlup olmuş bir galatasaray vardı. endişe, güven eksikliği söz konusuydu. pek alışılmış bir şey değil bu galatasaray’da. bir sezonda kaybettiği maçı bir süreçte kaybetti çünkü. onu hallettiğimiz için mutluyum. tamer tuna’yı çok tebrik ediyorum. iyi bir takım yapmış. güvenli oynuyorlar.”

    ilk yarı açıkçası çok da beklemediğim bir şey görmedim. oyuncularımın zorlanacaklarını tahmin etmiştim. ikini yarı bundan sonrası olması muhtemel galatasaray’dan bazı pasajlar gösterdik. galatasaray, oyunu kendi kalesinden ileride oynamalı, oyunu kontrol etmelidir. 1-2 dokunuş yaptık devre arası… göztepe’yi hataya zorlayan bir oyun oynadık. oyun içinde kendi aramızda pas yapan bir numaralı takımız. ama rakip alanda en sonuncuyduk. bugün rakip alanda çok pas yapmamız bizi sonuca götürdü.”

    “devre arsında 1-2 eksik yerimize muhakkak bir şey yapmalıyız. martin’in oynamadığı yer yok. sağ bek, sol bek bir daha sağ bek… devre arasında sakat veya sakat adayı olan futbolcuları kontrol ettireceğiz. ileride oyunu oynamaya çalışan, sahanın her yerini kullanan oyunun gidişatına göre hareket eden bunu felsefe edinen bir oyun oynamak istiyoruz.”

    “3’lü orta sahayla başladık ama maalesef belhanda olmadı. onu ileri sürünce biraz daha hareketlendi. birçok oyuncumuzu kazanacağız. sinan gümüş’ü, yasin’i selçuk’u… bugün sabri’ye yapılan jest de güzel bir şeydir. kendi değerlerimize sahip çıkmak durumundayız.”

    “güzel bir maç oldu. duran topları iyi bitirdik. koşu mesafeleri herhalde biraz daha yükseldi. pas oranının biraz daha yükseldiğini düşünüyorum. kolay top kaybeden bir takım olmamalıyız. galatasaray’ın oyuna ağırlığını koyması gerekir. beklemek bir taktik anlayıştır. bu her zaman olmamalı. özellikle rakip sahada çok oynamalıyız.

    “bugün takım bir pasaj, bir mesaj verdi. 1-2 eksiğimiz var, benden evvel harekete geçmişler. ama bu hiçbir zaman kulübü sıkıntıya sokacak şekilde olmayacak. tüm arkadaşlarımızı, kredileri kullanacağız. hem oyun hem fizik hem mental hem de bir takım olarak herkes burada görev yapacak.”

    “zamanımız az ama işimiz çok. bazılarını göndereceğiz, bazılarını geri alacağız. kendi malımızı genç takıma gönderip kullanmamaktansa burada parlatıp göndermek kulübe katkı sağlar. hakan balta’yı, nigel de jong’u kötüleyemezsiniz. dolayısıyla bugün çok güzel bir gün oldu. taraftarlımızı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum.”

    - fatih terim

    (bkz: 24 aralık 2017 galatasaray göztepe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın