resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3093
    kendisiyle ilgili piyasada dönen haberlerin aşırı derecede abartı olduğuna inandığım eski futbolcumuz.

    öncelikle belirtmek isterim ki evet, bir insana zamanında zengin olduğu için antipati beslemek ya da tam tersi sadece eski oyuncumuz diye aşırı bir duyarlılıkla yaklaşmak doğru değil. kendisiyle ilgili bir sonuca varabilmek için haberin doğruluğunun tam olarak anlaşılması şart.

    ancak kendi kanaatim, bu haberin gerçekleri tam olarak yansıtmaktan oldukça uzak olduğu yönünde. zira en başta, kariyeri boyunca milyonlarca euro kazanan, başta ingiltere olmak üzere neredeyse tüm dünyada tanınan bir adamın kısacık sürede bu derece düşmesi pek akla yatkın gelmiyor. ikinci olarak da boşandığı eşine tüm malvarlığını kaybettiği iddiası var. bir hukukçu olarak söyleyebilirim ki dünyanın hiçbir yerinde adamı sokaklara düşürüp, milyonlarca euro'luk malvarlığını kadına bırakacak bir hukuk söz konusu olamaz. karısına güvenip önüne gelen her belgeyi imzaladığı yönündeki iddiası ise sadece gülünç. dolandırıldıysan gider hukuk yoluyla hakkını ararsın. boşandığın ve tüm malvarlığının kendisine bırakıldığı iddiası bulunduğun, yani inceden inceye tüm suçu ona attığın eski karına dava açmaktan çekiniyor olamazsın herhalde, değil mi?

    eboue'nin futbolculuğunu iyi hatırlayan bir insanım. sempatik de bir kişilikti, o da doğru. ama yukarıda yazdığım üzere iddialarının ciddi şekilde tutarsız olması ve ingiliz basınında (ki ingiltere'de spor basını bizimkinden hiç de farklı değildir) haberin kaleme alınış şekli göz önünde bulundurulduğunda; bizdeki son sezonunda 1 dakika bile oynamadan milyonlar kazanan bu adamın bu haberi hazırlatmaktaki beklentisinin tam da o sezonki gibi havadan para kazanmak olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın