resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1793
    2017-2018 sezonunda ligde başarılı sonuçlar alan teknik direktör. tabi genel olarak iyi, kaza kurşununu city hariç zaten herkes yaşıyor. şanssızlığı denildiği gibi city'nin rekorlar kıracak kadar iyi olması. ama bu kendi takımıyla city ile arasında büyük bir kalite farkı olduğu anlamına gelmiyor. arada sadece form farkı, mantalite farkı var.

    transfermarkt verilerine bakarsak, dünyanın en değerli kulüpleri arasında chelsea 4., city 5., united 7. sırada. uzaylı takımı denilen city'de sonuçta sterling, sane, jesus falan da oynuyor. tamam agüero, silva, de bruyne de var ama bu takım psg kadar, bayern kadar, real madrid kadar isimli yıldızlarla dolu değil. sterling bile şu takımda 12 gol 6 asistle oynuyorsa artık olayın teknik direktörde olduğunu idrak etmek lazım. city'nin 19'da 18'ini sadece iyi kadroları var canımla açıklamak mümkün değil.

    mourinho başarısız falan değil, ama şu gerçek ki tarihte ikincileri kimse hatırlamaz. city bu kadar iyiyken eleştirilmen de normal. mesela mkhitaryan bu kadar yabana atılacak bir oyuncu mu? united senelerdir neden city kadar verimli transfer yapamıyor? neden göze hoş gelen bir futbol oynamıyor? bunlar eleştirilecektir tabi. çözümünü de mourinho bulacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın