• 102
    bu dönemin başarılı geçmesi için kritik bir kaç nokta var.

    1) medya yönetimi. malum terim'in karmaşık durumu nedeniyle çok hassas. bu konuda becerikli bir yönetici mutlaka işi ele almalı. tüm yük terim'in omuzlarına bırakılmamalı. kesinlikle çok yıpratıcı olacaktır.
    2) yöneticilerin galatasaray'ın sahadaki haklarını koruyabilmesi. hakemlerin özellikle de derbilerde kesinlikle art niyetli olacaklarına eminim. hem de nickim kadar eminim.
    3) transfer. transfer tabi ki fatih teirm'in direktifleri ile yönlenecek. fakat tamamen hocanın insiyatifine bırakıldığı vakit başarılı olunamadığı defalarca görüldü. her insanın eksileri ve artıları vardır. fatih terim bu bakımdan kulüp içerisindeki profesyoneller tarafından yönlendirilmeli. kulübün bir transfer politikası olmalı ve o politika içerisinde fatih terim'in isteklerine göre seçimler yaplmalı. bu işi beşiktaş hakikaten iyi beceriyor.
    4) terim'in psikolojik durumu. terim lider tipli bir teknik adam. bu çoğu zaman önemli bir artı olsa da, işler kötüye gittiğinde bazen ciddi zararlar verdiği oldu. 2. terim dönemi mesela bu bakımdan güzel örnek. takım düşüşe geçtiğinde ciddi anlamda saçmalamıştı. felipe gibi bir oyuncu da bu sebeple kaybedildi o dönem. yine 3. fatih terim döneminde de transfer seçimlerindeki isabetsizlik dengesiz bir kadro yapısı doğurmuştu. ancak buna rağmen kontratı feshedilmeden önce de takım oynayabileceği futbolun çok altında performans veriyordu. fatih terim yine psikolojisiyle başa çıkamamış ve isabetsiz seçimler yapar hale gelmişti.

    bunlar fatih terim'in kötü teknik direktör olduğunu düşündüğüm anlamına gelmez. her insanın eksikleri vardır. ekip çalışması da bu yüzden önemlidir. bireylerin artı yönlerini öne çıkarır, eksiklerini kapar. galatasaray yönetimi, dursun özbek'ten nasıl bekeriz böyle bir şey bilmiyorum ama terim'in eksiklerini kapamalıdır.

    elde fatih terim'in çok seveceği bir kadro var.
    mesela galatasaray'a necati ateş gibi bir 2. forvet lazım diyoruz. ndiaye forvetin hemen arkasında çok acaip performanslar sergileyebilecek bir oyuncu. yani necati'den farklı olarak aklıyla değil fakat gücü ve dripling yeteneğiyle. aslında elde her türlü malzeme var. süreç doğru yönetilirse iyi şeyler olabilir. fatih terim'in başarılı olması imkansız diye düşünüyorum demiştim daha önceden. tam da bu sebeplerden aslında. bizde mevcut konjonktürü iyi yönetecek kalitede idareci yok. siyasi baskı, basının saldırıları, sabırsız ve linç kültürüne sahip bir taraftar kitlesi, yanlı-ele geçirilmiş- galatasaray düşmanı bir federasyon. bu kadar zor bir ortamda denge gerçekten çok nitelikli insanlarca gerçekleştirilebilir.

    galatasaray artık gündem belirleme gücünü farketmeli. boru değil 30 milyon taraftar var takımın arkasında. siyaset zor bir süreç geçiriyor. kimsede adalet hissinin zedelenmesi nedeniyle 30 milyonu mutsuz etmeye yetecek göt yok. bu gücü harekete geçirmek şart. malesef ben galatasaray kongresinin bu beceriyi gösterebilme erdemine sahip bir yönetimi seçebileceğine dair en ufak bir inanç taşımıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın