• 1076
    ortalık toz duman gözükürken tabloyu biraz olsun netleştirmek faydalı olacaktır.

    öncelikle dün yaşananları anlayabilmek için daha öncesine göz atmak gerekiyor. evvelce yönetimin içinde yaşanan sıkıntıları yazmıştım. (bkz: #2284884) (bkz: #2293989) galatasaraylı dahi olmayan bir iki yönetici sistemi tamamen tıkamıştı. kişisel çıkarları uğruna galatasaray'ın gelişiminin önüne set çekmişti.

    "topal ördek" durumundaki dursun özbek için bu noktadan çıkış için tek yol yeni bir yönetim ile daha kuvvetli bir şekilde yoluna devam etmekti. ancak bunun için mayıs'ı bekler ise başta futbol olmak üzere diğer branşlarda yaşanabilecek olumsuz bir tablodan ötürü seçilemeyeceğinden endişe ediyordu.

    bu şartlar altında erken seçim ile hem seçilme ihtimalini artırmak hem de yeni yönetim ile icraatlerine sorunsuz devam etmek niyetindeydi. geçtiğimiz haftalarda kulüp avukatlarından m.ü. ile yaptıkları toplantı sonucunda tüzüğe göre ocak ayında yapılacak bir seçim sonucunda 3 yıl daha görev alabileceği kendisine aktarıldı.

    gelelim düne.

    yaşanan puan kaybı ardından igor tudor'un gönderilmesi kararı hemen maç sonunda alındı. (ultraslan'ın bildirisinin bu karardan sonra olması tatlı bir tesadüf yani :) )

    18.12.2017 tarihli yönetim kurulu toplantısında igor tudor'un görevinden alınması konusunda yönetim hem fikir olarak karar verdi. ancak yeni teknik direktörün kim olacağı konusunda beklendiği üzere kargaşa çıktı.

    (kişisel görüş)dursun özbek'in fatih terim ismini ortaya attı ve daha önceden üstünü örttüğü fikir ayrışmalarının kişisel çatışmalara dönüşmesini sağladı.

    yönetim içindeki muhalifler bu blöfü göremedi ve alternatif isimleri ön plana çıkardı. yönetici adayları igor tudor'un akıbetinden haberdar olduğu için her biri kendi teknik adam ismini önden hazırlamıştı. ancak laurent blanc, thomas tuchel ve bülent korkmaz isimleri üzerinde tıpkı fatih terim isminde olduğu gibi uzlaşma sağlanamadı. neticesinde erken seçim kararı alındı.

    bundan sonra yaşanacakları ise :

    24 aralık 2017 galatasaray göztepe maçına takımı emrah bayraktar hazırlayacak ve ilk yarı tamamlanacak.

    transfer çalışmaları cenk ergün tarafından devam ettirilecek. bir sol bek ve bir sol açık öncelikli bölgeler.

    kim gelir ise gelsin erman kunter ile yollar ayrılacak.

    yeni teknik direktör için ise seçilecek yönetim belirleyici olur.

    dursun özbek'in seçimi kazanması durumunda yönetiminde olacak kişiler gelecek için önemli. yönetime girmesi için teklif gidecek kişilerin yapacağı pazarlıklar dahi oldukça önemli. bundan ötürü teknik adamlar için şimdiden konuşmak doğru olmaz. ancak isimleri kesin olmamakla birlikte cenk ergün'ün yabancı 2-3 hoca ile irtibata geçeceği muhakkak.

    umudum muhalefetin iyi bir aday çıkarıp onun etrafında birleşip dursun özbek'i devirmeleri yönünde. yine de genel kurulu az çok biliyorsam dursun özbek yeniden seçilir. teknik adam için biraz daha beklemek ve basının yazacağı her isme inanmamak faydalı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın