resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2028
    istatistiklerinde fena ali cengiz oyunu dönüyor.

    doğru bazı istatistiklerde lig lideri fakat örnek verilen çoğunda seçilmiş örnek küme kullanılıyor. örnek veriyorum;

    gol istatistiğinde talisca ile karşılanıyor; fakat asist istatistiğinde bir bakıyorsun talisca gitmiş guilanoyla kıyaslanıyor.
    atıyorum pas istatistiği; karşılaştırılan küme "a, b, c, d," halbuki bu kümenin dışında f oyuncusunun tüm küme toplamı kadar pası var.

    bakıyorsun mesela pablo batalla'ya; çok daha iyi bir hücum yönlendirmesi yapmış gibi. ( sadece istatistiklere bakarsak tıpkı belhanda'da yapılan gibi. -geçen hafta ayağına çarpan top asist sayılmış mesela.-)

    şimdi galatasaray ligde 1. gol sayısında 1. pas sayısında ligin en fazla pas atan takım, koşu mesafesinde en çok koşan vs vs;

    peki bu durumda belhanda'nın yaptığı istatistikle atıyorum başka birisinin yaptığı istatistik ne derece doğru kıyaslanabilir ya da kıyaslandığında verim kimin daha yüksek çıkar. hangi oyuncu takımına seviye atlatmış; ileriye itmiş. 5-0 biten maçta 1 asist yapmakla 1-0 biten maçta 1 asist yapmak ne kadar kıyaslanabilir sadece sayı olarak bakarsak?

    hayır istatistiği bir kenara koyduğumuzda zaten ... neyse bir şey demiyorum. nereden baksan tutarsızlık. kariyerininin en iyi sezonunda 2 gol 3 asist yapmış adam almayalım dediğimizde "futbol cahilleri, istatistik ahmakları, artık yeni 10 numaralar vs vs" diyen tipler şimdi gelmiş 5-0 biten maçta ayağına çarpan topun asist sayılmasıyla coşuyorlar. *geçen sene gönderdiğimiz ofansif oyuncu'nun istatistik dışında diğer futbolcular tarafından "piç edilen" paslarından boy boy videolar vardı bu arada.

    grafikleri istediğiniz gibi yorumluyorsunuz. bırakın bu işleri, şundan farkı yok: https://pbs.twimg.com/media/DPvT15kWAAACfr_.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın