resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2012
    hakkında yapılan eleştiriler kabak tadı veren, sırtında 10 numara yazmasına rağmen bilinen, ezberlenen 10 numaralardan olmayan yetenekli ve takımımıza yararlı olan futbolcu. bir oyuncuyu sadece istatistikler tanımlayamaz ama saha içi katkılarını görmeni sağlar. bu istatistikler de sadece gol ya da asistten ibaret değildir. şut, adam geçme, kilit pas, başarılı dripling gibi hücum istatistikleri de artık günümüz futbolunda önemli yer tutuyor. defans tarafında ise top çalma, top kesme, uzaklaştırma, çalım yeme gibi istatistikler var. bunların hepsini bir araya getirdiğinde belhanda'yı hiç izlemesen bile sana bir fikir verir. bu oyuncu çalışkan mı, yoksa top takımında değilken yatışta mı, hücumda neleri yapmayı sever ya da sevmez, neleri iyi yapar bunların hepsini sana anlatır. istatistik tabi ki her şey değildir. saha içinde takımı ile uyumunu, yardımlaşmasını ve vücut dilini istatistik üzerinden okumak mümkün değildir.

    her iç saha maçını yerinden, ardından bir çoğunu televizyondan tekrar, her deplasman maçını da televizyondan izlemiş biri olarak belhanda takımımıza yararlı bir oyuncudur diyorum. sene sonu satılması falan bence çok gereksiz bir istek olur. reddedilemeyecek bir teklif gelirse neden olmasına ama bunun dışında satmaya çalışmak bence mantıklı değil. kötü oynadığı maçlar olduğuna ben de katılıyorum. ancak adama çöp muamelesi yapan birini daha görmek istemiyorum. bonservisinin çok olması insanlarda aşırı bir beklenti de yarattı sanırım. en başından beri taraftar olarak beklentimizi ayarlayamadık ve basın da bunu bence çok güzel manipüle etti. kariyerinde gole çok fazla direk etkisi olmayan adamı asist ve gol sayıları üzerinden yargıladık. buna rağmen şu an oynadığı 14 maçta 2 gol, 6 asist ile toplamda 8 gole direkt etki etti.

    bu kadar yargılanmasında sneijder'in gönderilmesi ve tudor'a karşı duyulan nefret de çok önemli pay sahibi bence. o kadar ki bunları yazdığım için belhanda fanboyu olarak ilan edilebilirim. bu da belhanda üzerinden taraftarımızın psikolojisini anlatan bir durum aslında. naçizane tek tavsiye edebileceğim eğer imkanınız varsa şimdiye kadar oynadığımız maçları tekrar izleyin. ancak bunu yine aynı kafa yapısı ile değil de, sanki bir oyuncuyu ilk kez görüp, kendinizce scouting yaparmış gibi yapın. hatta mümkünse kendi kendinize istatistik tutun. o zaman belhanda'ya ezbere yorumlarla eleştirdiğimizi ve düşündüğünüz gibi kötü bir oyuncu olmadığını anlayacaksınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın