resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2008
    sezon başında bu oyuncumuza sözlüğün çoğu modern 10 numara derken ben dellenmiştim. başlarım böyle modernliğe yahu diye.

    amma velakin sonra kendisinden beklentilerimi revize ettim ben. 10 numara olarak bakmıyorum kendisine. ortasaha oyuncusu olarak bakıyorum. o zaman da begeniyorum. siz de öyle bakmayı denerseniz begenirsiniz bence. cok abartıyorsunuz belhanda eleştirilerini.

    bu istatistikler, oyuncu reytingleri yıllardır hesaplanıyor. belhanda gelince ona özel ortaya cıkmadı bunlar. asist kavramı da bu arkadasa göre revize edilmedi. yıllardır aynı. 'o da asist mi, bu da asist mi?' diye dünyayı yeniden keşfetmenin manası yok.

    adam gösterişsiz biraz. bir de şutları cok kötü. bunlar net. iyi şeyleri ise cok hareketli olması, ortalama üstü ayagının olması, sürekli zorlaması, ortalarının cok iyi olması, o bölgedeki bir oyuncuya göre diri-güçlü olması, mücadelesi.

    yani adam bize gelirken sözleşmesinden 'ben şöyle şöyle bir 10 numarayım' yazmıyordu. bu beklentiyi biz olusturduk kafamızda, cünkü ona alısmıstık. simdi onu göremeyince de illa çöp ilan etmeye gerek yok. her takım da klasik bir 10 numarayla oynamak zorunda degil.

    edit: https://tr.whoscored.com/...%BCrkiye-Galatasaray burda da oyuncu ratinglerinde 3. sırada kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın