resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2005
    hatalı transfer olduğu, maliyetinin kalitesinin çok üzerinde olduğu, bu maliyetlerle yapılmış transferde işin içine komisyon bile girmiş olabileceği defalarca söylendi.

    kötü futbolcu değildir ama koşuyor, hareketli diye bu adama bu paraların verilmesi hatadır. zira imbula ve benzeri orta alan oyuncuları da belhanda kadar koşuyor. hücumda çok daha etkinler. yani adamın sadece adı on numara. biz belhanda'yı ofansif özellikleri yüksek bir mc gibi kullanıyoruz. yada en verimli o şekilde kullanabiliriz. işte bu işi belhanda'nın maliyetine belhanda'dan çok daha iyi yapacak ve oyun görüşü yüksek isimler var.

    bence belhanda'nın galatasaray'da göstereceği performansın bir kaç anahtarı var. en öneli ikisini saymak gerekirse;

    birincisi feghouli'nin bundan sonra göstereceği performans. hücumun liderliğini alırsa belhanda'nın üzerindeki baskı her anlamda azalacaktır. hem taraftar baskısı, hem de rakip savunma baskısı. o zaman sahip olduğu teknik özellikleri daha rahat kullanma imkanı bulacak belhanda kendinden bekleneni karşılama konusunda zorluk çekmeyecektir.

    ikincisi de tudor'un oyun planı ve orta saha kurgusu. bence tudor fernando'yu öne çıkarmalı. savunmanın içerisine bu kadar gömmesinin superlig'de hiç bir manası yok. galatasaray bu oyuncuyu aynı beşiktaş'ın atiba'yı kullandığı gibi kullanmalı. bunu yaparsak atiba'dan çok daha iyi performans gösterdiğini hepberaber izleriz.

    böylece ndiaye ve belhanda da iki 8 numara gibi oynayabilirler. bu oyun tarzı sadece belhanda'nın değil, ndiaye'nin de performansını çok yukarılara taşır.

    kötü futbolcu değil. alınması hata. fakat doğru kullanırsak kesinlikle verim alabiliriz. iş burada tudor'a düşüyor. artık galatasaray için doğru oyun planını bulmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın