resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 1633
    9 aralık 2017 galatasaray akhisarspor belediyespor maçında performansını çok beğendiğim yarım sol bekimiz, yarım sol açığımız. ters ayaklı olması özellikle hücumda içe kat etmesinde fayda sağlıyor. ilk yarının ortalarında sol kanattan topu içeri taşıması için ileri çıkmıştı. ancak ilk yarının 0 - 2 kapanmasından ve rakibin 10 kişi kalmasından dolayı, devre arası konuşmasında sanıyorum igor tudor daha ileri çıkması gerektiğini söyledi.

    ikinci yarının başında gelen iki golün olduğu dakikalardan, gomis'in atıldığı dakikaya kadar, top bizdeyken sol açık olarak oynadı. yasin daha çok içe yönelip, belhanda ile gomis arasında sola yakın bir pozisyonda oynadı. böylece linnes'in açıkta yer alması, rakip defansın dizilişini genişleterek aralarında boşluk oluşmasına ve yasin'in hareketlenme noktaları bulmasına ve marke altında kaldığında geriden gelen oyunculara yer açmasına yardımcı oldu.
    ikinci yarıda gelen ilk golde de merkeze doğru gelen yasin'i ve belhanda'yı yakın marke etmek isteyen akhisarlı oyuncular, kendi defans çizgilerine yakınlaşarak geriden gelen fernando ve ndiaye'ye boş alan sağladı. ve fernando şutuyla golü buldu. bu dakikalarda(hücum dizilişinde) geride serdar, fernando, denayer üçlü olarak dizildi.

    gomis'in kırmızı kartla atılmasının ardından linnes oyundan çıkarken, yerine yasin sola hücumdaki yerine kaydı.

    kısacası linnes temposu, müdahaleleri, ortaları ve hücumda aldığı doğru pozisyonlarla akhisar maçında görevini layığıyla yerine getirdi.

    edit: 3 lü defans diziliminde fernando'nun yerine maicon'u yazmışım. uyarı için conte'ye teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın