resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 4944
    iyi kötü anımız olmuştur. iyi topçudur kötü topçudur bu saatten sonra konuşmanın bir anlamı yok,zira her yükselişin bir inişi vardır. zaten o istikrarını korusa bizde oynamazdı,üstüne katar avrupaya giderdi.

    para konusuna gelince. eğer ki sen kontrata o parayı koyuyorsan,o adam onu sonuna kadar talep eder.hakkıdır çünkü. yasal olarak öyledir en azından,ha manevi olarak bakarsan orası ayrı. şimdi düşünün siz genç bir oyuncusunuz,henüz yaşınız 20 21,a takıma yükseldiniz ama oynadığınız mevkide dünya çapında bir yıldız var. ama sizin kulüple olan mukaveleniz duruyor,yıllık x euro karşılığında kulüple anlaştınız. ve bu süre zarfında pek forma şansı bulamadınız,bu sizin aldığınız parayı hak etmediğinizi gösterir mi? bence göstermez. bu iş biraz şans işi aynı zamanda.

    misal tolga ciğerci. sezon başı yasinin sakatlanması sebebiyle oyuna alındı,ve ilerleyen haftalarda oyunun vazgeçilmezi oldu. e şimdi yasinin burada bir suçu mu var? ya da yasin sakatlanmasaydı,tolga girmeseydi hep yedek bekleseydi aldığı para ile ilgili bir sıkıntı mı olacaktı? kulüpler oyuncularına oynadığı maç üzerinden para vermez. verir ama bunun adı maç başı parasıdır,hiçbir futbolcu da böyle çalışmak istemez kulüplerle,çünkü sakatlığı var formsuzluk var ,elde daha iyi oyuncu olma durumu var. e adam ne yapsın ilk 11e giremiyorum diye vaz mı geçsin alacağı paradan? umut'un alacak verecek mevzusunu da buna benzetiyorum aynı. sözleşmede x euro alır diyor,oynarsa alır oynamazsa almaz demiyor. o sebeple sonuna kadar hakkıdır,ha feragat edip gönlümüzde taht kurabilirdi orası ayrı ama parasını isteyene de 'aç gözlü' demek yakışmaz bize. profesyonel bir iş sonuçta bu.

    çok uzattım ama şöyle de bir örnek vereyim,fevzi* ağabeyi tanırım. aynı salonda ders alıyoruz. adamın hayat hikayesine baktığınızda kulüplerden para alamadığı için(sözleşme yapılmış ancak kulüpler bir türlü parasını ödememiş) ikinci eşine olan nafaka parasını ödeyemeyecek duruma gelmiş,neredeyse hapse girecek biriydi. son anda dostları vs kurtardı adamı içeriden. yani o yüzden bırakın futbolcular da hakkı olanı talep etsin. bu kadar yüklenmemek lazım. asıl suç o mukaveleyi yapan yöneticilerde,yatan oyuncuya zam yapan yöneticilere kızmak lazım. yoksa bana da zam yapalım mı deseler olur derim yani bunda bir yanlış yok gibi*
App Store'dan indirin Google Play'den alın