• 46
    yönetimin alternatifleri olarak görünen 5 teknik adam.

    1 - laurent blanc: çıkan bir çok haberde kendisinin yönetimin ilk tercihi olduğu söyleniyor. hatta teklifin gittiğini ve değerlendirdiği bile bugün * bir çok sitede yer almakta. bordeaux'da teknik direktörlüğe başlamış, 3 sene çalışmış. bu süre zarfında 157 maça çıkarken 92 maçta galip gelmiş. %58.59 galibiyet oranı. sonrasında 2010 - 2012 arası 2 sene fransa milli takımını çalıştırmış. son olarak da psg'de görev almış. 3 senede çıktığı maç sayısı 173. 126 maçta galibiyete ulaşmış, %72.83 galibiyet oranı. 4 fransa şampiyonluğu, 2 yerel kupa şampiyonluğu var.

    2 - fatih terim: %99.5 gelmeyecektir. quakerboy defalarca açıkladı nedenlerini. (bkz: #2271957) entry'de görünüyor. aynı şekilde düşünmekteyim. kendisinin son girdiği entry'de fatih terim hususunda neredeyse aynı (bkz: #2293989).

    3 - ersun yanal: gelmesi olasılığı %30. nedenlerine girmiyorum, sonuçlar ortada. ayrıca, "mutluluk fenerbahçe'de olmaktır" diye twit atmış bir adamı benim midem kaldırmaz.

    4 - okan buruk: gelmesi olasılığı %50 benim için. akhisar bırakmak istemeyebilir doğal olarak, ısrarcı olunursa eğer ikna edilebilir akhisar cephesi ve olabilir. bir hamza hamzaoğlu etkisi sağlar mı? bilmiyorum. ama sağlayıp şampiyon olursa sonraki sezon yanına çok tecrübeli 2 yardımcı getirilmeli, transferler kendisine bırakılmamayıp koordineli bir çalışma ile yapılmalı. kısacası hamza hamzaoğlu'nda yaşanan hataya düşülmemeli.

    5 - cihat arslan: sona bıraktım çünkü gelmesi olasılığı %80 benim için. yönetimin aklında olduğunu hepimiz duyuyoruz sağdan soldan. boşta. çok maaş istemez. yanında kim olursa olsun kabul eder (ayhan kalacak deseler bile kabul edeceğini düşünüyorum). ama okan buruk'un gelişi için taşıdığım endişeler kendisi için de aynen geçerlidir. bu kulübün 2. bir hamza hamzaoğlu'nu kaldırmaya dermanı yoktur, bu hamleler buna göre yapılmalı.

    en iyi alternatifimiz şu anda blanc. tuchel de değil, çok istediğim klinsmann da değil. eldeki kadro yapısı ve fransızca temelli kadro ile bize başarıyı getirebilir.
    "sezon ortası yabancı teknik direktör zarar verir" konusuna da katılmıyorum. teknik adamı getirip florya'ya atıp "oh bu işi de bitirdik seçime kadar rahatız" dersen evet zarar verir. ama teknik adamdan sonra bugüne kadar ligdeki oynanan futbolu takip etmiş, işi bilen iki tane danışman verirsin (antrenör değil, danışman) ve maçlardan önce rakipler hakkında gereken bilgiyi önce hocaya verirsin böylece "ligi tanımıyor yeaa" zırvası da ortadan kalkmış olur. ne var ki ligde tanıyacak zaten? hepi topu 18 takımız, fizik güce dayalı ve büyük takımlara karşı standart kontra atak futbolu oynanan bir lig burası. sanki premier lig burası, her takımın kendisine ait 20 yıldır geliştirdiği bir ekolü var da herkes ona göre futbol oynuyor. alakası yok, hücumda adam eksiltecek direkt pası yap, kanatlardan orta santraforuna indiğinde kaçırmasın zaten şampiyonsun. savunmada önde bas rakibin çıkmasını engelle, uzun topları net kesecek 2 adamın olsun kalende pozisyon görmezsin.

    bu lig için fazla olacak belki ama bu kadronun adamı kesinlikle ve kesinlikle laurent blanc'tır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın