• 15
    vardır böyle bir şey. arkadaşın anlatmak istediğini şöyle anlıyorum. bir takım her zaman başarılı olamaz. başarılı olmak istiyorsanız önce başarısızlığı tatmanız lazım, zafere giden yolda çekilen çile misali. beşiktaş'ın yaptığı gibi. beşiktaş bu takımı bir günde oluşturmadı. sürekli üstüne koyarak ilerledi. ancak biz hemen olsun istiyoruz. takım kendini geliştirmeye çalışırken, yüksek tepkiler vermek yerine daha fazla kenetlenmeliyiz. bu kabul ettiğim bir şey. ancak gelelim diğer kısma:

    1)galatasaray yönetimi uzun vadeli planlarla gelişimci bir yol mu izlemektedir? yoksa günü kurtaracak hamlelerle mi hareket etmektedir?
    bence günü kurtaracak hamleler yapıyorlar. sezon sonundaki seçimi kazanmak için yapıldı bütün bu transferler.
    2)igor tudor, yatırım yapmaya değer bir hoca mıdır? eğer değilse boşuna kürek çekmiş oluruz.
    3)bu kadar para harcadığımız bir sezonda şampiyonluktan başka şansımız var mı? rivayı falan sattık. son kurşunumuzu attık. şampiyon olamazsak mali durumumuz ne hale gelir?
    4)igor tudor'un şimdiye dek olan performansı sezon sonu için umut vadediyor mu?
    küçük takımlar karşısında çok başarılı. oyun anlamında rakibi eziyoruz. burada bir sıkıntı yok. ancak zaten bunun olması lazım. kadro kalitemiz ligin çok üstünde. ama büyük maçlarda bir sorun var. büyük maçlarda pozisyona dahi giremiyoruz. trabzon maçı çok sıkıntılı. başakşehir maçı çok sıkıntılı. büyük maçlara iyi hazırlanamıyor galatasaray. burada tudor'un tecrübesizliğini görüyoruz. tudor daha önce böyle büyük maçlarda hocalık yaptı mı? hayır yapmadı. sıkıntı tudor'un kalitesinde. tudor zamanla bunu aşacaktır. galatasaray'ın buna tahammülü var mı? galatasaray staj yapılacak yer midir?
    değildir.
    beşiktaş maçına gelecek olursak, yenilmemizi anlayabilirim. tudor'un çıkardığı kadroyu da doğru buluyorum. ama yine de yetersizdik. ilk yarıda beraberliğe razı bir görüntü çizdik. hep savunma yaptık. ancak yenilen golden sonra tamamen dağıldık. burada mental bir sorun görülüyor. takım direnç gösteremiyor. ben medya ve taraftar baskısının oyuncular ve tudor üzerinde bir baskı oluşturduğunu düşünüyorum. gol yiyince özgüvenimiz yok oldu ve maç o an bitti. ya lider karakterli oyuncularımız olmalı, ya lider karakterli bir hocamız olmalı ve takımı ateşlemeli, ya da oyuncularımız zamanla bir özgüven inşa etmeliler. bunun için kendilerine güvenmeleri lazım. bunun için de iyi olduklarını bilmeleri lazım. ancak onlar da golü yedikleri an maçı çeviremeyeceklerinden emindiler. sonrası zaten kabus.

    bunun sonunda yapılması gereken nedir?
    fatih terim'in gelme ihtimali varsa bir saniye düşünülmesin. hemen gelsin. ben gelmeyeceğini düşünüyorum. yoksa tudor'la devam etmeliyiz. takımı tanımayan bir hoca getirmek çok kötü bir karar. tudor'la sezon sonuna kadar yarışta oluruz. şampiyon da olabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın