resim
Álvaro Borja Morata Martín
Takım:Milan
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.89
Uyruk:İspanya
  • 47
    bonservisi çok pahalı geldi tıpkı higuain gibi ama bu adamları izleyince hak veriyorum özellikle higuain'e; dediklerimi yedirdi ve pişman oldum. 90 milyon'un yarısı etmez demiştim zamanında, her zaman juventus'un en etkili oyuncularından olmayı başarıyor maçlarda.

    morata için de durum aynı. chelsea'de diego costa'dan daha iyi performans göstermekteydi sakatlanana kadar bunu conte'nin 2 sezonunda da elimden geldiğince maç izleyen birisi olarak söylüyorum. bugün real madrid'lilere sorulduğunda morata'nın yokluğunu takımın bu sezonki kötü formunda 2 veya 3. sebep olarak gösteriyorlar. geçen sene çok yüksek bir dakika/gol ortalaması vardı ve 2. yarıda çok maçta önemli goller atmıştı. (istatistiklerine 10 maç 5 gol olarak bakmayabilirsiniz çoğu maçta 60da 70'de sonradan oyuna girdi yani aslında kısıtlı dakikalarda gol buldu. 90 dakikaya direk olarak oranlayıp vurmak adil olmaz elbetteki ama biraz daha istatistiklerini anlamamıza yardımcı olabilir.)

    chelsea'nin bu sezon (17-18) 5-6 maçını izledim; çok etkili ve efektif oynuyor. match of the day ve skysports programlarında her hafta büyük yorumcular(henry vs) kendisinin kumaşını övüyor. aynı şekilde manchester united'ın lukaku transferini de eleştiriyorlar. aslında lukaku'nun, oyun tarzınının büyük takımlarda soru işareti olduğunu ve everton'dan beri süre gelen büyük maçlarda kaybolma durumunu tüm taraftarlar da irdeliyor. mourinho'nun morata'yı istediği ancak ed woodward ile florentino perez'in anlaşamadığı bilinen bir gerçek. bunun üzerine chelsea listesindeki lukaku'ya yönelip hızlıca transferi bitirmişlerdi ve morata da chelsea'ye gitmişti. kaderin bir cilvesi ki ilk haftalardaki form durumuna vs bakıp, bu sene özellikle liverpool-utd maçından sonra "keşke lukaku yerine morata" alabilseydik diyen çok manchester'lı gördüm. iyi ki lukaku yerine morata'yı almışız diyen chelsea'li de gördüm ama tam tersini görmedim.

    neyse entry çok uzamadan burada keseyim, siz anafikiri anladınız. ben aynı higuain transferinde olduğu gibi morata'ya da haksızlık ettiğimi farkettim.

    gerçekten önyargılarınızı kırıp 3-4 maç chelsea'yi izleyin morata'nın etkili oyununu anlayacaksınızdır. özellikle bu seneki chelsea şampiyonlar ligi maçlarında hazard ile iyi ikili oluşturuyorlardı, özetlerini izleyebilirsiniz. aynı şekilde sakatlandığı maç sanıyorum bir city maçıydı; sakatlanana kadar oynanan oyunla sonrasında çok fazla fark vardı chelsea için.

    burada thierry henry 'nin morata'nın stoke city'ye attığı 2.golü analizini görebilirsiniz:
    https://streamable.com/oxw6y ( 4 dakika)

    bu sezon ki premier lig istatistikleri de: 14 maç 9 gol 4 asist. chelsea' de her maç 4-5 gol atan bir takım değildi yani takıma ofansif katkısı yüzdesi yüksek durumda.
    https://i.hizliresim.com/bL7kMV.png

    -bunları morata hayranı ya da chelsea hayranı olduğum için yazmadım, hatta durum tamamen tersi. bu sene morata'yı izleyene kadar "balon ya bu" diyen birisi olarak yazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın