• 21
    fenerbahçeli hakkı yalçının bile istifa et dediği kişi. yemek olayını bir de hakkı yalçından dinleyelim:

    --- alinti ---
    ***

    futbol federasyonu başkanı mahmut özgener, ercan saatçi ve medyanın önde gelen simalarıyla birlikte bir balıkçıda yemekte. öncelikle sormak gerekir. "siz hangi sıfatla ordasınız mahmut bey?" diye. cevaplar sorulardan utanır ya, beyefendi cevap bile veremez. masanın donatıldığı sırada, masadaki şahıslardan biri (adı haldun üstünel'de saklı), galatasaray futbol şubesi sorumlusu haldun üstünel'e telefon açıyor. "bu meseleyi kapat" diyor. mesele dediği, galatasaray camiasına edilen sinkaflı sözler.
    ***
    o sırada kıvırcık salatasını çatalına doluyor mahmut özgener! haldun üstünel, "biz her zaman galatasaray camiasının haklarını savunmak zorundayız. meseleyi kapatamayız" diyor. kulağı telefonda olsa da, gözü masada mahmut özgener'in... "bu salatanın, yağı eksik" diyor garsona. garson getiriyor, bol yağ döküyor salataya. belli ki yağı çok seven bir federasyon başkanımız var. masadaki telefon konuşması hararetli bir hâl alıyor. kaset uzmanı beyefendi, haldun üstünel'e de meydan okuyor. "elimizde senin ve bazı yöneticilerin görüntüleri var. bunları yayınlar, sizi insan içine çıkamaz hale getiririz."
    ***
    o sırada karides getiriyor garson. böyle bir tehdit karşısında, masadan hemen kalkıp gitmesi gereken mahmut özgener, iki karidesi bir çatala sığdırıyor. ağzında lokma varken pek konuşmaz. aynı anda haldun üstünel karşı telefondan şantajcıya haykırıyor . "yayınlamazsanız şerefsizsiniz!" çat diye telefonu kapatıyor.
    ***
    mahmut özgener hâlâ yiyor. türk futbolunu yiyenlerin ülkesinde, mahmut özgener'in, sadece karides yediğini mi sanıyorsunuz? hak da yiyor. hakemlerin konuşma yasağı var, ama sadece hürriyet gazetesi'ne konuşuyor. niye? mahmut özgener istediği için. niye? mahmut özgener'den "şu ercan'a bir destek ol mahmut" diye rica edildiği için... futbol federasyonu başkanı değil de ercan saatçi'ye destek olmanın federasyon başkanı sanki.
    ***
    bu meseleyi kimse hafife almasın. medyayla yenilen kişisel yemeklerde, federasyon başkanlığı ağır yara alır. böyle birinin hâlâ o koltukta oturmasıyla da futbolumuz yara alır. mahmut özgener, yarından tezi yok, o koltuğu bırakmalıdır. çünkü tarafsız değildir, güvenilir hiç değildir.
    ***
    o gece hesabı kim ödedi biliyor musunuz? sizler, bizler! türk futbolu. ve ödeyeceğimiz daha çok şey var.
    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın