• 36
    adebayor'un o topu göğüs ya da omuzu ile alması fizik kurallarına aykırıdır. çünkü topun geliş yönüne bakın, adebayor'a çarptıktan sonra düştüğü yere bakın kesinlikle kolu ile aldığı ortaya çıkar.

    omuz diyenlere hemen hatırlatalım ki kolun pazı bölgesi omuz değildir. omuz ile o topu o noktaya düşürmesi için adebayor'un vücudunu en az 80 derece bükmesi gerekir ki adebayor vücudunu hemen hiç bükmüyor.

    adebayor'un kayseri teknik direktörüne itiraf ettiğine, ancak daha sonra gelen uyarılar üzerine inkar ettiğine inanıyorum. ülkemizde maalesef yalan ve inkar gırla gidiyor. hiç kimse çıkıp doğruyu söylemiyor. çünkü çoğunluk güce ve paraya tapıyor. allah'a taptıklarını söylüyorlar ama fiiliyatta güce ve paraya tapıyorlar.

    başakşehir şampiyon olup, şampiyonlar liginden gelecek paranın peşine düşmüş durumda. bunun için her şeyi yapmakta kararlılar. gerçi bütün büyük takımlar o paranın peşinde ama bari biraz adil olun. aksi halde ilahi adalet sizi bir yerde kıstırıp yakıverir. sonuç da her yönden kayıp olur. çünkü adil olmayan hiçbir başarının gerçek bir getirisi ol-maz.

    bakın bizim büyük takımlara hepsi borç batağında, hepsi türlü belalarla boğuşup duruyorlar. hiçbirinin de sürekli bir başarısı yok. neden? çünkü adil değiller. çünkü helal-haram dinlemiyorlar. bir yerden kar ettik zannediyorlar üç yerden zarar ediyorlar. sonuç fiyasko.

    dürüstçe kazanılmış puan sağlam tohum gibidir mutlak çiçek açar meyve verir. sahtekarlıkla kazanılmış puan çürük tohum gibidir ne çiçek açar ne de meyve verir. sadece sizi bir süre aldatır ümit verir o kadar.

    o nedenle, tff'yi, mhk'yı, hakemleri ayartmayı, baskıyı, futbolcularınızı hormonlamayı bırakın. mücadelenizi sahada dürüst bir şekilde yapın. elde edeceğiniz her başarı kalıcı olacak, giderek daha bir başarılı olacaksınız. başarınızı avrupaya hatta dünyaya yayacaksınız. ama böyle devam ederseniz sonunuz berbat olacak.

    aslında bu söylediklerim tüm insanlık için tüm ülkem için her alanda geçerli. anlayana sivri sinek saz anlamayana...

    (bkz: 27 kasım 2017 kayseri başakşehir maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın