resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 362
    başkan seçileceğine yönelik sunulan 3 önermeyi biraz daha ayrıntılı inceleyeceğim fenerbahçe başkanlık adayı.

    önerme 1: ülkenin en zengin ailesinin ferdi aile imajınının zedeleneceği bir seçime girmez.
    karşı gözlem: mustafa koç senelerce ralli pilotu olarak yarışmıştır. doğal olarak pek çok kez yarış kaybetmiştir.
    yorum: koç ailesinin büyüklerinden kimse "koç isminin olduğu bir yerde yarış kaybetmek aile onurumuzu lekeler" gibi bir yorumda bulunmamıştır.

    karşı önerme: koç ailesinin bireyleri kimi zaman bazı uluslararası şirketlerin yönetim kurullarında bulunmuşlardır. bu yönetim kurullarından birinde bulunan bir koç ailesi bireyi ceo pozisyonuna talip olmuş olsa ama yönetim kurulu bunu kabul etmemiş olsa, sanmıyorum ki bir koç aile büyüğü çıkıp "koç isminin olduğu bir yerde ceo dışında bir pozisyon kabul edilemez" desin.

    önerme 2: aziz yıldırım başarısız ve fenerbahçe'liler ondan yıldı.
    karşı gözlem: basketbol takımını tamamiyle işinin ehli profesyonellere devretti. parayı bastırıp avrupa'da başarısını kanıtlamış yöneticileri, teknik ekibi, oyuncuları kulübüne kazandırdı, sponsorlardan dünya kadar destek sağladı ve basketbol takımı avrupa şampiyonu oldu.
    yorum: basketbolda yaptığının benzerini futbolda da yapabilir :(

    önerme 3: siyaset bu seçime bulaşmaya gerek duymaz.
    karşı gözlemler: söz konusu ülkenin yasama, yürütme, yargıyı tek elde toplamış cumhurbaşkanı birkaç gün önce ülkenin en büyük şehrinin belediye takımının stadında (açılışında milli takım kalecisine hat trick yaptığı stat) canlı yayında yanıtlarını sorulatmış. aynı şahıs referandumda kendisine açıkça destek olmadı diye en önemli 2 maç öncesi milli takımın hocasını (stada ismi verilen adam) kovdurmuş. bunun gibi daha onlarca örnek verilebilir.
    yorum: siyaset bu kadar futbolun içindeyken fb başkanlık seçimine siyasetin karışmayacağını önermek gerçekçi olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın