• 1
    maalesef çok geç anladığım bir şey.

    saatlerce sosyal medyayı sözlüğü okursun bir şey keşfettiğini sanırsın. sonra şunu görürsün ki en son okuduğu yazılı metin ganyan bülteni olan kahvedeki dayı çıkıp "ilk 8 haftadaki kadroyu bozmayacaktı hoca", der. hatta ekler, "tolga iyi çocuk ama kenarlardan basıp gidecek adam lazım". "bu arap, neydi adı he gomis, çok yalnız kalıyor ilerde." tamam onlar da başkalarından duyuyor olabilir ama kahvede "niye 4-4-2 oynatmıyor prandelli" diyen adam mı olur? var işte.

    aslında benzer sayısız örnek var. sosyal medyada da aynı durum söz konusu. belli eleştiriler yaygınlaşıp klişeleşiyor. her dönem öne çıkan bir iki anahtar kelime var. hemen bir kaç tane sallıyorum:

    - takım boyu
    - takım savunması
    - set hücumu
    - statik *

    cümle kuralım. bir futbolcu seçelim hemen. mesela, tolga olsun. hiç bir şey bilmeden hatta maç izlemeden şu yorumu yapabiliriz eldeki kelimelerle: "tolga takım boyunu düşüren, set hücümunda faydalı olan bir oyuncu. ancak zaman zaman takım savunmasına katkı veremeyen statik bir karakteri var." işte bunu yapıyoruz ya kahvede de yapıyorlar. okunmaya değer bir yorum her zaman "neden" sorusunu öyle ya da böyle cevaplamalı. neden tolga statik? neden takım boyu önemli? neden set hücumu yapmalıyız. ezberlere ve tekrarlara dikkat ediniz, hepsi bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın