resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 2119
    (bkz: #2282477)

    şu ilk kısımda saçmalamış gerçekten.

    --- alıntı ---
    "bana bir gol makinesi, sürekli gol atması gereken biri olarak bakıyorsunuz. bu gerçekleşmezse iyi oynayıp oynamadığım önemli olmuyor. ben sadece gollerim üzerinden eleştiriliyorum, ki bu her zaman en önemli şey olmuyor."
    --- alıntı ---

    yani bunu bu hale sen getirdin. messi kadar veya daha fazla gol atarsan messi'den daha iyi olacağına kendini inandırdın. şu anda da bütün olayın gol atmak senin. ne yapıyorsun başka? bizim görmediğimiz yerlerde harika uzun paslar, mükemmel ara topları atıp oyunu mu açıyorsun, kilidi mi çözüyorsun? 3-4 kişiyi geçip takımına pozisyon mu hazırlıyorsun? orta sahada pas alışverişini mi sağlıyorsun? savunmadan top alıp oyun mu kuruyorsun? olayı gol atmak olan biri bunu söyleyince komik olmuş açıkçası. ben uzun zamandır iddia ediyordum, hala da ediyorum: bugün hiç futbol dünyasını, futbolcuları falan bilmeyen birisiyle oturalım. real'in 5 tane maçını izleyelim, o maçlarda da ronaldo hiç gol atamasın. o kişi demez ki ''şu 7 numaralı adam özel bir futbolcuya benziyor.'' yani bu herifin oyununda büyüleyici bir şey yok onu demek istiyorum. çok fazla gol atıyor bunu kötülemiyorum ancak tek olayı da bu yani.

    bunu da bu hale kendisi getirdi. manu'da oynayan ince bilek hareketleri yapan adam hiç gol atamasa bile keyif verirdi, iyi uzaktan şutlar atardı, frikik kullanırdı. ronaldo en son ne zaman uzak mesafeden gol attı? son 3-4 yıldır kaç tane frikik golü var? ronaldo en son ne zaman 1-2 kişiyi geçti ya?

    dolayısıyla evet senin iyi oynayıp oynamadığın önemli değil. sen gol attığın müddetçe iyisin ve bu konuda da çok başarılı ve istikrarlı olduğun için uzun zamandır en iyilerden birisin. ama kimse senin için maç izlemez. kimse de senin için maç izlediğine beni inandıramaz. ha özetlerden bakarsın, ronaldo güzel veya basit 1-2 gol atmıştır ''ulan bu herif de her maç gol atıyor helal olsun'' dersin. ''ronaldo bugün ne yapacak?'' diye maç izlemezsin ama. kendisinin futboluna verdiği şekil ile söylediği sözler bir hayli ters düşmüş açıkçası. şunu da söyleyerek bitireyim: gol atıp atmamak o kadar da önemli değilse senden çok daha iyi 7-8 tane futbolcu var ronaldo.
App Store'dan indirin Google Play'den alın