• 7
    içinde hakan şükür yoksa benim için hiçbir değeri yoktur. hakan' ın siyasi tercihi beni ilgilendirmez, bir şarlatana uyması kendi aptallığıdır ancak takım tarihinin en golcü oyuncusuna böyle bir çalışmada yer verilmemesi de saçmalıktır.

    suç ve kefaretin ötesinde isimli bir kitap okumuştum. nazi kamplarında işkenceye maruz kalan bir aydının denemeleri diye özetleyebilirim kitabı. tam metni yazamasam da orada diyordu ki, alman halkı bu olayı yaşanmamış sayıyor, tüm izlerini yok etmeye çalışıyor, bu bizim vicdanlarımızı susturmuyor. olması gereken şey alman halkının bununla yüzleşebilmesi diyordu. bizim galatasaray olarak fetö konusunda yüzleşmemiz gereken bir şey var mı? bence yok. kaldı ki olsa dahi ben onun tarihimizden silinmesi değil, onunla yüzleşmemiz gerektiğini iddia ederim ama zaten böyle bir şey yok. o zaman hakan' uın siyasi saçmalıklarını bir kenara bırakıp galatasaray' a kattıklarına bakmak gerekir. galatasaray' ın takındığı bu tavır bence yanlış demek isterdim ama biliyorum ki bu özgür bir irade sonucu ortaya çıkan bir tavır değil, faşizmin bir tezahürü sadece. galatasaray istese de hakan' ı koyamaz muhtemelen o çalışmaya.

    ben futbolcu hakan' dan utanmıyorum, aksine onun galatasaray' a kattıkları için onun futbolcu kişiliğiyle gurur duyuyorum. işin siyasi tarafına gelince, daha siyasete girmeden önceki dinci tavırları nedeniyle de onu sevmezdim zaten ve ben, fetö' den önce akp' den milletvekili olduğunda onun siyasi kişiliğinden utanmaya başlamıştım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın