• 145
    abdullah avcı'yı tanıyorsam muhtemelen ilk 11'de dinamik ve çok koşabilecek oyuncularla maça başlayacaktır. maçın ilk 30 dakikası önde basacak, kaptığı toplarla bizi dengesiz yakalamaya çalışacaktır. tecrübeli ancak yaşlı oyuncularını skora göre ikinci yarı başında ya da 60'tan sonra oyuna alır diye düşünüyorum.

    bizim yapmamız gereken topa hakim olmak. gerekirse kendi sahamızda çevirelim. sorun değil. beraberliğin de iyi bir sonuç olacağını unutmamak gerekiyor. başakşehir önde baskı yaptığında arkada boş alan bırakacaktır. emre belözoğlu'nun oynayacağını da düşününce orta sahada dinamizmleri eksik kalacaktır. topu kanatlara açarak başakşehir'in baskı alanını genişletmemiz gerekiyor. bu maçta yapacağımız en büyük hata ortadan çıkmaya çalışmak olur. mutlaka ama mutlaka başakşehir'in baskısını bol pas ve kanatlara oyun ile kırmamız gerekiyor. eğer hep yaptığımız şeyi yapmaya yani yerden kısa paslarla göbekten çıkmaya çalışırsak maçın ilk yarısında 3lük olmamız işten değil. çünkü başakşehir'in oyun yapısı bu şekilde hücuma çıkan takımlara karşı çok ters. eh biraz da yetenekli ayakları olduğunu düşününce kaptırdığımız her top kalemizde tehlike olabilir. top bizdeyken atağa çıktığımızda ise o ataı mutlaka ama mutlaka sonlandırmalıyız. taç, aut, faul, korner, gol vb. fark etmez. ama top durmalı. bu çok ama çok önemli.

    bu maçla ilgili bir ümidim yok. zira tudor'un benim kadar bile bu maçın üstüne kafa yorduğunu zannetmiyorum. yine bildiğini okuyacak, takıa yerden kısa paslar yaptırtıp göbekten rakibi delmeye çalışacaktır. şansımız yanımızda olursa berabere kalırız. ama olmazsa farklı bir mağlubiyet şaşırtıcı olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın