• 40
    2001-2002 sezonu sampiyonlugu kazanilmis, ama lucescu'nun da sozlesmesi bitmisti. mehmet ali birand sampiyonluk sonrasi florya'da taze baskan ozhan canaydin ve lucescu ile cnn turk'de bir roportaj yapmis ve ozhan baskan'a lucescu ile devam edilip edilmeyecegini sormustu. ozhan bey de, yuzunde bir gulumsemeyle hocayi cok sevdiklerini ve devam etmek istediklerini soylemisti. sanirim bu roportajin uzerinden bir hafta bile gecmemisken lucescu gonderildi ve yerine fatih terim geldi.

    o donem galatasaraylilar olarak bizler ise yonetimi elestirmek bir yana bu haberi uc gun uc gece kutlamistik. yani lucescu'nun gonderilisi bir bucuk sene sonra takim dibe vurana kadar kimseyi rahatsiz etmemisti. bunun en onemli nedeni de basin eliyle yapilan "lucescu defansif oynatiyor, galatasaray'in genlerinde defansif yok" algisiydi. belki hatirlayanlar olacaktir, yaratilan bu alginin sonucu, 2001-2002 sezonunun ilk yarisinin sonunda mehmet cansun yonetimi milan'dan ayrilmis olan fatih terim ile epey bir sure gorusmus ama anlasamamisti. hatta bu gorusmeler sonucsuz kalinca o donem yonetimde olan aziz üstel lucescu ile kameralar karsisina cikmis, hicbir sey olmamis gibi "nereden cikti arkadaslar hocayla yollar ayrilacak haberleri, biz hocanin ve takimin performansindan cok memnunuz" demis ve lucescu'yu sapur supur opmustu. ayni gunlerde yonetimin 2.baskani olan fatih altaylı ise fatih terim ile yapildigi iddia edilen gorusmeleri dogrulamis ve "ben galatasaray'da yonetici oldugum surece fatih terim galatasaray'i calistiramaz" demistir radyodaki programinda.

    uzun lafin kisasi, lucescu'nun gonderilisinde ihale rahmetli ozhan canaydin'a kalmis olsa da, hocanin bileti camia icinde cok onceden kesilmisti. daha sonralari mehmet cansun her ne kadar ben olsam iki sene daha lucescu ile devam ederim dediyse de, bence o bile yeniden baskan secilse lucescu'yu gonderebilirdi.

    tum bunlarin neticesinde galatasaray bugun gayrimenkullerinin bile kapatip kapatamaycagi belli olmayan borc sarmalina girmis, avrupa'da 4 sezondur suren istikrari kaybetmis, unal aysal donemine kadar avrupa'da herhangi ses getiren bir basari kazanilamamistir. tum bunlarin yaninda 94-95 sezonundan bu yana sampiyonluk yasayamayan, ve yavas yavas galatasaray ile fenerbahce'nin gerisinde kalmaya baslamis besiktas ise lucescu ile yuzuncu yilindaki sampiyonlugu elde edip adeta nefeslenme imkani bulmustur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın