• 1
    türkiye'de futbolun bir yerlere gelmesi için altyapı harekatından da önce hayata geçirilmesi gereken şey budur.

    yürürlükte olan dernekler yasası ile profesyonel veya amatör kulüp yönetmek artık imkansız hale gelmiştir. kulüp yöneticileri ve menajerler el ele futbolun bütün ekonomisini sömürmektedir. sponsorluk anlaşmaları, yayın gelirleri, ürün satışlarından elde edilen kâr vb gelir kalemleri bu iki sömürücü güç tarafından çarçur edilmektedir. burada çarçur edilen falanca şirketin değil taraftarın parasıdır. futbolun ekonomisini var eden bizleriz, bizim ilgilenmediğimiz hiçbir spor dalı veya başka bir sektör ayakta kalamaz. yani kulüp yöneticilerinin harcanan paradan sorumlu tutulmasını bizler talep etmeliyiz.

    ülkemizde meydana gelen yolsuzluk, irtikap, rüşvet gibi suçlara yetkililerin göz yummalarına ve hatta yolsuzluğu bizzat yapan kişiler olmalarına karşı nasıl tepki koyuyorsak (yazar burada tepki koyanları "biz" diye niteliyor) bu konuda da kolektif hareket ederek takipçi ve ısrarcı olmalıyız.

    burada yazdıklarımdan kasıt futbol kulüplerinin özel sermayeye peşkeş çekilmesi değildir. özel sermaye hiçbir şeyin ilacı olmadığı gibi kâr hırsıyla her şeyin içini boşaltıp girdiği her alanı tarumar eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın