• 168
    son yıllardaki başarısızlığı kadro uyumu, yorgunluk ve cenabetlikle açıklanabilir.

    adamların bir ara merkez orta sahası gerrard-lampard idi. ikisi de takımlarının bayrak adamları, tartışılmaz isimler ama yan yana uyumsuzlar çünkü rolleri paylaşamıyorlar. bir xavi-iniesta olamıyorlar. bir de rooney, scholes, beckham'i ekleyin bunların üzerine. hepsi uzun atan topçular. inceci, çalımcı veya topa sahip olacağın oyuncular değil. yani kağıt üzerinde takım çok güçlü ama çok uyumsuzlar. ayrıca bu iskelette kaliteli bir açık oyuncusu olmadı. bu iskelette iyi bir kaleci hiçbir zaman olmadı. iyi bir striker bulamadılar. adamlar defoe-crouch-carroll ile oynadı yahu.

    ikinci faktör dünyanın en tempolu ligi ingiltere ligi iken milli takımlarının turnuvada temposuz kalması, geberik oynaması. ben de bunu yoğun maç trafiğine bağlıyorum. yıllardır fa cup maçlarında takımlar berabere kalınca uzatmaya geçmeyip maçı bir daha oynatıyorlar. tüm teknik direktörler, oyuncular bundan şikayetçi ama sonuç yok. neden? çünkü ingiltere tamamen gelenek ülkesi. anayasa yazmaya bile gerek görmeyen milletten ne bekliyorsunuz ki.

    üçüncü faktör de cenabetlik. mesela kura şansı bu adamlarda asla olmaz. maç penaltılara kalırsa kesin elenirler. top 1 metre kale içine düşer, hakem golü vermez falan. kritik bir maçta takımın yıldızı alakasız bir tekme atar kırmızı görür. say say bitmez, olaylar olaylar... bu adamlar harbiden cenabet.

    şimdi bakıyorum kadrolarına. gerçekten genç ve yetenekli bir kadro var. takımı tottenham-liverpool temelinde kurmaları da fena olmaz. makus talihlerini yenebilirler mi göreceğiz. ama dünya kupasını sallamıyorlar falan hikaye. asıl sallamayanı sallamayacaksın. zamanında capello'ya rekor maaş verenler de bunlar. dünya kupasına en çok turist seyirci götüren de bunlar. çok istiyorlar ama olmayınca olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın