resim
Gian Piero Ventura
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:76
Uyruk:İtalya
  • 7
    bu sik kırığından hiçbir yol olmayacağını yaklaşık iki buçuk ay önce ispanya tarafından 3-0 süpürüldüklerinde yazmıştım. orta saha ve hücum hattını busquets, iniesta, isco, asensio, d. silva, koke altılısından kurup 4-6-0'a yakınsıyan bir kadroyla maça çıkan ispanya'ya karşı verratti-de rossi orta sahasıyla çıkacak kadar büyük bir beyinsizden de başka bir şey beklememek gerekti. halbuki conte çok daha dar bir kadroyla euro 2016'da belçika ve ispanya'yı yenmiş, almanya'ya da penaltılarda kaybetmişti. conte'nin ispanya'yı elerken sahaya sürdüğü ilk 11: https://i.hizliresim.com/6ypZ7E.png

    ventura denen antifirizin elinde 16-17 sezonunda yardıran immobile, belotti gibi iki tane hayvan (zaza ve balottelli'yi saymıyorum bile), sağıklı bir verratti, rüşdünü iyiden iyiye ispat eden jorginho (bu adama ayrıca değinmek gerek) varken takımı dünya kupasına sokamadı.

    bu dallamanın 4-2-4'e olan obsesyonu hepimizin malumu fakat dengesiz bir sistem. bari'yi veya torino'yu çalıştırırken eyvallah da milli takımı seviyesinde geçerliği yok. o 2'li pivot orta sahanın rakip kim olursa olsun oyunu tutması imkansız. hele ki o role hiç alışkın olmayan bücürük verratti'yle imkansız ötesi. üstüne üstlük sırf bu boktan fosrmasyondan ötürü jorginho gibi bir kralı grup eleme maçlarından hiçbirine çağırmadı. (jorgnho da bunun üstüne brezilya milli takımını seçeyazdı ki isveç maçlarının kadrosuna alındı.)

    neyse, bu ibnetör ilk isveç maçında da kafasına saksı düşmüşçesine 4-2-4'ü bozup 3-5-2'ye döndü. gene boktan bir ilk 11 çıkarıp 1-0 geriye düşünce dünyanın en dalyarakça değişikliğini yaptı. verratti'yi çıkardı ve insigne'yi aldı. cümle açıklayıcı olmadı, şöyle düzelteyim: verratti'yi çıkardı, verratti'nin mevkisine insigne'yi aldı. evet, evet, yaptı bunu; insigne'yi merkez orta saha oynattı. hatta insigne ve dahi takımdaşları bile inanamadı bu karara: https://twitter.com/...s/929112213566164997

    maçtan sonra da yıllardır "jorginho benim dizilişime uymuyor..." diyen bu adam, arsızca "diziliş çok da önemli bir şey değil aslında..." dedi.

    işte tüm bunları üst üste koyunca benim 13 kasım 17 italya isveç maçından zerre ümidim yoktu. gole ihtiyacı olan bu maça da 3-5-2 çıktığını görünce, bekleri de italyan sabri'si candreva ve kazmalar kazması darmian'dan seçtiğini fark edince son derece relax bir şekilde izledim maçı. gabbiadini kalasına, parolo kifayetsizine değinmiyorum bile. insigne gibi bir adam dururken juve'de bench warmer olarak takılan berna'yı oyuna alması da tam bu piçin yapabileceği bir değişiklikti doğrusu.

    aslında daha yazacak çok şey var fakat belki de bu yenilgi italya için iyi olmuştur. yarın medya, ventura'nın kafasını tevecchio'nun götüne sokup ikisini de en kısa zamanda postalamak için gerekeni yapar ve belki bir şeyler değişir.

    lakin ben şu adamı ağlarken görmekten artık usandım: https://i.hizliresim.com/1GaYrD.png

    tek isteği 2018 dünya kupasına katılıp jübilesini öyle yapmak isteyen şu adamı gene ağlattın ya, senin prostatının sikeyim ventura.

    evet, sakinim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın