• 663
    adama soruyorlar, "ndiaye için 17 milyon sterlin bir teklif var, leicester almayı düşünüyor, ne düşünüyorsunuz?" diye, adamın cevabı şu:

    "verirlerse zaten konuşmalarına gerek yok, federasyona sormalarına gerek yok. galatasaray'ın söz hakkı yok"

    şimdi bir kere bonservis fesih maddesi 18 milyon euro. euro'nun güncel kuruyla pound'a çevirdiğimizde çıkan rakam yaklaşık 15.9 milyon pound. şimdi bu leicester yönetimi gerizekalı mı ki, gidip 15.9 milyon pound verebileceği bir adama yok yere 1.1 milyon euro fazladan versin? bu durum piyasa değerinin üzerine bir teklif değil, oyuncunun menajerine verilecek bir komisyon değil, herhangi bir şey değil. yani resmiyette 15.9 milyon pound verilmesi ile sözleşme fesih maddesi aktif olacak. 1.1 milyon euro dolu bir para çantasını çöpe atmak, anız muamelesi yapıp yakmak ile aynı şey leicester adına. kaldı ki böyle bir şey söz konusu da olmaz.

    bir diğer husus; spiker sonradan ekliyor, "ndiaye için söz konusu teklif haziran 2019'de devreye giriyor." bu da diyor ki, "2018-2019 sezonu sonuna kadar bu teklif geçerli. leicester'ın teklifi varsa zaten bu maddenin son tarihinden önce gerçekleşmiş oluyor." ardından da 18 milyon sterlin'in 19 milyon euro'ya yakın bir paraya tekabül edeceğinden söz ediyor. e hani fesih maddesi 18 milyon euro'ydu? yine leicester birkaç yüz bin euro keriz parası mı verecek?

    kap'taki açıklamada bakalım ne yazıyor?

    http://www.galatasaray.org/...-galatasarayda/36134

    --- ndiaye kap ---

    oyuncunun, 15.06.2019 tarihinden itibaren 18.000.000 euro net tutar karşılığında sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı vardır.

    --- ndiaye kap ---

    adama söyledikleri şey, maddenin başlangıç tarihi. bu da kalkıp aynı tarihi sözleşme fesih bedelinin sona ereceği tarih olarak anlıyor. ayrıca, insan kur farklılıklarından ötürü bir para biriminin, bir diğer para biriminde kaç para olacağını tahmin edemeyebilir. bu gayet doğaldır. fakat senin çıkarttığın rakam yine 18 milyon euro'nun üzerindeyse, kalkıp da çok biliyormuş gibi 18 milyon euro fesih maddesinden en az birkaç yüz bin euro fazlasını bulduğun bir miktarı mı anlayamıyorsun?

    ne diyeyim, bu adamı otorite kabul edip de hala dinleyenlere yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın