resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 1762
    "ligde yabancı sayısına limit getireceğiz. doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz"
    mircea lucescu.

    neden? şimdi önce futbolu bir oyun olarak ele alalım.
    oyun olarak yabancıya limit getirmek bize ne katacak? şimdi ben sabri'yi izlerken mi daha çok keyif alacağım? şu sabri bakın:
    https://img.haberler.com/...8355777_x_8371_o.jpg
    yoksa mariano'yu mu? hepimizin 17/18 sezonunda hayran olduğu mariano.
    top kontrol edemeyen şener özbayraklı mı bize keyif verecek? şu şener: http://tr.beinsports.com/...inu-umar-20391#video top kontrol edemeyen şener.
    yoksa eboue'yi mi izlemek keyifliydi? hayır zaten kaliteli yerli oynuyor. tolga ciğerci 17/18 sezonunda oynuyor. trabzonspor'da abdülkadir, yusuf oynuyor. beşiktaş'ta oğuzhan, tolga, cenk oynuyor. başakşehir'de emre oynuyor. kaliteli olan oynuyor.
    peki soruyorum, kaliteli yerine bir ülkenin vatandaşı diye o insanların oynaması, oyundan zevk almamıza nasıl katkı sağlayacak? lucescu bunu cevaplamamış. ne güzel, bunu yapmadan olmaz. neden olmaz? cevap yok. ağzı olan konuşuyor.

    futbolu bir spor, bilimsel bir aktivite olarak ele alalım.
    daha çok yerli oynatmak ülke sporuna mı katkıda bulunacak? bence bulunmayacak. hatta elimde şu var: bu ülkede yabancı sınırı varken kaç kere majör liglere oyuncu gönderdik? kaç avrupa şampiyonasına, kaç dünya kupasına katıldık? yabancı sınırı olmayan ülkeler bu eylemleri kaç kere gerçekleştirdi? ayrıca ne demek doğu ülkesi?
    bunu yapmadan olmaz. iyi de elindeki bilimsel veri ne? hangi çalışmaları yaptın? hangi verileri kullandın? ağzı olan konuşuyor.

    getirin ya, getirin. briç falan var. oradan destekleriz galatasaray'ı. maksat armayı, renkleri sevmek değil mi? alırsınız yerlileri doldurursunuz takımlara, kendi kendinize çalar oynarsınız.

    bunun bir de bakan versiyonu var. osman aşkın bak. o da demiş yabancı sınırı azaltılacak diye. azaltın ya. passolig'e de zam çakın. passolig protestosu ne kadar sürdü ki yabancı sınırı protestosu ne kadar sürsün? bak adamlara passolig sattınız. dediniz ki artık tribün kapatma yok. şişeyi atan yanacak. sonra zaman geçti. biri şişe attı. sen şişe atmayanlara da ceza verdin. kim protesto etti? kim sokağa çıkıp hakkını savundu? kim passolig geldi, atanı cezalandıracaksınız beni değil diye ciddi eylemler yaptı? getirin sınırı, o da sindirilir zamanla.

    ben de briç takımı sonuçlarına ulaşmaya çalışırım. saçma sapan yerli futbolcu hatalarına karşı sabrımı kaybetmemek daha zor çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın