• 821
    başlık içinde arattığımda da denk geldiğim üzere (bkz: stranger things) tavsiye edilmiş renktaşlar tarafından. ben de o tavsiye edenlere direkt katılıyorum.

    çok çok çok başarılı bir iş olmuş. hikayesi ilgi çekici. senaryosu çok güzel yazılmış. yönetmenlik çok başarılı, görsel efektleri asla sizi izlediğiniz ekrandan koparmıyor. gel gelelim oyunculuklara... kaç yıldız üzerinden oylanırsa artı bir yıldız da sizin vereceğiniz türden oyunculuklar sergileniyor dizide. dizideki çocuklar ortalama 14 yaşlarındalar ve her birine ayrı ayrı bayılıyorsunuz.

    çoğu oyuncunun ben oyuncuyum dediği yerde bu çocuklar olağanüstü performanslarıyla ilginizi anında çekmeyi başarıyorlar. çocukların oyunculuk yetenekleri de projenin yaratıcıları, senarist ve yönetmenleri * tarafından aşırı başarılı bir şekilde kullanılmış ve ortaya keyifle izlenebilecek bir dizi çıkartılmış.

    (bkz: #1981638) ilgili entry'de yirmi kırkbeş'in de bahsettiği üzere kaybolan bir çocuğun, annesi, ağabeyi, arkadaşları ve kasabanın polis şefi tarafından aranmaya başlaması ve başlarına gelen fantastik olaylar silsilesi diziye konu olmuş.
    dizinin 80'lerde geçiyor olması, döneme ait bir çok filme gönderme yapması, soundtrack'leri vs. derken insan kendini (bkz: çok iyi ya!) derken buluyor.

    hikayede saçmalıklar var denildiği noktada da dizinin fantastik bir türe hizmet ettiğini hatırlamakta fayda var açıkçası.

    dizi içindeki göndermeler https://youtu.be/tPhi0G9L5KI şu videoda gayet güzel incelenmiş. (izlemeyenler için video spoiler içermektedir.)
    spotify'da, dizinin soundtrack'lerinin bulunduğu albüme yine dizinin adıyla arama yapıldığında ulaşılabilir.

    son olarak http://gss.gs/skU * *

    edit: virgül
App Store'dan indirin Google Play'den alın