resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1691
    kendisini sürekli motive etmek zorunda oluşumuz bir sorun değil, olması normal olan bence.
    günümüz futbol piyasasında hem yetenekli, hem fit, hem sürekli kendi kendini motive edebilen adamların en vasatı bile kaç milyon euro? takımında penaltı için sorun çıkartan neymar, şu an dünyanın en çok bonservis ödenen futbolcusu, düşünün. piyasa bambaşka bir hal aldı.

    belhanda mücadele gücü eksik olmayan, yetenekli, adam eksiltebilen, klas bir futbolcu. adamın hem fiziği gayet iyi, hem de tekniği. ara ara mental sorunlar yaşaması çok doğal. biz bu adama 8 yahut 9 milyon euro bonservis ödedik. görünüşte bizim için fazla mı? evet. ancak bunlar artık futbol piyasasında çok düşük ücretler. gençlere de, yaşı gelmiş futbolculara da, orta yaşlı futbolculara da artık uçuk paralar veriliyor.

    alexander isak, henüz 17 yaşında 8.5 milyon euro'ya dortmund'a geldi.
    kostas mitroglou, 29 yaşında, gomis yerine marsilya'ya 15 milyon euro'ya gitti. şu an fiyasko bir transfer, bakalım zaman ne gösterecek.
    wilfried bony, 30 yaşında, swansea'ye 15 milyon euro'ya gitti. ingiltere ligi transferi olduğu için normal diyebiliriz buna.

    mesela biz bruma'yı 10 milyon'a yakın bir paraya almıştık. adam biraz daha oynasın, bir yere kiralık gidip gelişsin, bizde oynasın v.s. diye kırk takla attık. leipzig de yine on küsür milyon euro verdi, çoğunlukla kulübeden katkı sağlıyor bruma. evet, bizim mali yapımız için ciddi paralar bunlar. ancak günümüz futbol piyasasında çok normalleşti.

    belhanda'daki sürekli motive edilme, ilgilenilme meselesi de çok normal bence. profesyonel olsunlar efendim demek, mantıklı. mantıklı bir beklenti. ama hayat sadece mantık yolunda yürüyerek yaşanmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın