resim
Luis Alberto Suárez Díaz
Takım:Miami
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.82
Uyruk:Uruguay
  • 597
    performansının sol kenarda oynaması, sağ açıkta oynamasıyla falan alakası yok.

    2 kasım 2016'da, yani geçtiğimiz senenin başında formsuz diye entry girmişim. adam 1 senedir formsuz. bu formsuzluk tabii ki suarez ve barcelona standartlarında bir formsuzluk. şimdi bana gelip şu kadar gol atmış falan demeyin yani.

    bu formsuzluk 4 kasım 2017 sevilla maçında artık zirveyi görmüştür. ben entry girecektim ki benden önce fark edenler olmuş. maçta 20 kere topla buluştuysa 12-13 tanesini rakibe verdi, diğerlerinde de yapması gerekeni yapamadı. fakat her şeyden önce artık öz güveni kaybolmuş bir hali vardı maçta. suarez'in en önemli özelliklerinden biri de çok yüksek bir fizik gücü olması, asla yıkılmaması ve denemekten, mücadeleye girmekten kaçınmamasıdır. fakat bu maçta artık denemekten kaçan, her zaman yana oynayan, hiç alışık olmadığımız ve kendisine hiç yakışmayan ''aman benden çıksın da top'' modu vardı. gerçekten izlediğimiz adamın suarez olduğundan şüpheliyim artık.

    ayakta duramıyor, kendini kanıtlamaya çalışan bir futbolcu gibi hareketleri var. topu alınca eli ayağı birbirine giriyor resmen, heyecan yapıyor. fizik gücü çok düşük. direk yıkılıyor. gol yapması gereken topları, sahada olma amacı olan topları bırakın gol yapmayı kaleye gönderemiyor yahu. cidden üzülüyorum böyle izleyince kendisini. bunlar 1 maçlık görüşlerim de değil yanlış anlamayın. barca'nın hemen hemen her maçını 90 dakika izliyorum ben. messi ile olan dostluğunu tüm dünya biliyor. her an birlikteler. tatili de birlikte yapıyorlar, sahaya da birlikte çıkıyorlar. barcelona'nın ''messi'nin bir maç günü'' videosu var youtube kanalında, sürekli yan yanalar. koskoca messi, suarez'e gol attırmak için her şeyi yapıyor fakat kaçırdıkça kaçırıyor suarez. messi kendi yapabileceği pozisyonları bırakıyor, suarez'i arıyor fakat o ısrarla kaçırıyor. vücut dili de kendini belli ediyor zaten. bu gece sevilla maçında kaptırdığı her topta eliyle koluyla reaksiyon gösterdi çünkü gergin. taraftarda kredisinin azaldığının farkında ve formsuz olduğunun farkında suarez. sahadaki adımı bile gösteriyor bunu artık.

    ve ben bu geceden sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık suarez formsuzluktan çıkıp, barcelona'nın kamburu haline gelmiştir. çok üzgünüm bunu söylerken ama öyle. kendisi gergin, bazı arkadaşlarını da geriyor ve kötü futbolu da cabası. barcelona lige harika bir giriş yaptı ve gümbür gümbür gidiyor. bunu suarez olmadan başardılar ancak elbet ihtiyaç duyacaklar suarez'e. her maçı messi kurtaramaz. bazen de deplasmanda sen çıkıp bir şeyler yapacaksın suarez olarak. özellikle şampiyonlar ligini düşününce barcelona'nın kadro kalitesi bir çok rakibinden kötü. ancak bu takımda 3-4 tane adam var. bunlardan biri isim olarak suarez. 1 sene geçti, artık devreye girmesi gerekiyor, barcelona bir şeyler yapacaksa suarez de messi'ye eşlik etmek zorunda.

    şu an takım gümbür gümbür gidiyor çünkü herkes bir şeyler katıyor ve messi de her zamanki gibi ekstra oynuyor. fakat işlerin kötü gitmesi durumunda ilk suçlanacak kişi suarez olur bu kaçınılmaz. ilk kez 4 kasım sevilla maçında taraftar hafif homurdanmaya başladı zaten.

    1 yıl önce de artık kendine gelmesi temennisinde bulunmuştum şimdi de bulunuyorum. sen ki ne saldırılardan, ne olaylardan, ne cezalardan döndün de tozu dumana kattın. kendine gel artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın