resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1678
    duran topları her zaman iyi kullanıyordu ama akan oyunda sorunları vardı. bugün önünde iki forvetle oynayınca performansı çok yükseldi çünkü ikinci yarıda rakip eren ve gomis'le uğraşmaktan çoğunlukla onu marke edemedi. belhanda da bu fırsatı iyi değerlendirip sahada basmadık yer bırakmadı, belki de geldiğinden beri en iyi maçını oynadı*.

    mücadeleci, iyi duran top kullanan ve kilit pas atmayı bilen bir ortasaha oyuncusu olarak 8 milyon euro etmezdi ama bu özelliklerinin gayet değerli olduğunu da görmek lazım. çünkü artık hiçbir iddialı takım eski stil 10 numara oynat(a)mıyor. ikili mücadeleden galip çıkamayan, savunmaya yardım etmeyen, sadece kilit açma görevi üstlenip gerisine karışmayan 10 numaralar yok artık.

    elbette belhanda çok daha iyi şut atmalı, ciddiyetsiz pas hatalarını azaltmalı, geliştirmesi gereken birçok eksik yönü var. ama temel profil olarak doğru bir isim olduğunu düşünüyorum. en etkisiz gününde bile duran top veya kilit pasla asist yapabilecek ve en önemlisi defansif görevlerini aksatmayacak bir oyuncu. günümüz futbolunda oyuncuların ne kadar çok yönlüyse o kadar avantajlı oluyorsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın