resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2003
    tolga ilk haftalarda sol kanatta nasıl oldu da etkili oldu ve çokça gol attı, işte bunu sorgulamamız lazım. hepinizin malumu ki şimdilerde kimse tolga'nın solda oynamasını istemiyor. ama orada tatmin edici, dominant bir alternatifimiz de yok ne yazık ki. o zaman oyunumuzu sorgulayalım, oyuncuları değil.

    17-18 sezonu ilk haftalarda galatasaray tam saha presle oynuyordu. bu da takım olarak herkesin esnek, mevkisiz ve tamamlayıcı bir pozisyonda oynamasına yol açtı. tolga özeline gelirsek tolga sol kanattan ceza sahasına topu taşımak zorunda değildi, sadece ceza sahasına sol kanattan gelip topla buluşuyordu. bu tolga'nın becerebileceği bir foksiyondu. ama siz geri çekildiğiniz anda tolga'dan kontra atak beklentisine girmiş olursunuz ki tolga'nın en başta fiziksel özellikleri buna müsait değil. yani özellikle deplasmanlarda tolga'nın sol kanatta olmasının bize pratik hiçbir faydası olamaz ne yazık ki. bunu tudor'un anlamaması garip. eğer tolga sol kanatta olacaksa oldukça total, baskın ve yaklaşmacı bir anlayışla sahada olmalısınız. böyle olmayacaksınız tolga orada asla olmamalı.

    bana kalırsa belhanda artık sol kanada atılmalı. tolga fernando'nun yanına. ndiaye forvet arkasına. ve buna uygun bir strateji de önemli tabi. aslında futbolda dizilişin ve isimlerin de bir önemi kalmıyor bir noktadan sonra. galatasaray maalesef oyununu bozdu son haftalarda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın