• 1210
    2 sene üst üste şampiyon olurken de muhtemelen sempatizanları hariç çoğu kişiye tat vermeyen, şampiyonlar ligi şampiyonuna yakışacak futbol seyri yaşatmayan takımdır bana göre.

    15/16 şampiyonluğu bir uefa fiyaskosudur zaten bana göre. tarihinde ilk kez gruptan çıkan city'i, wolfsburg'u falan yenerek cl finaline çıktılar, finalde de atletico madrid'i penaltılarla elediler. zaten her zaman uefa kıyak geçiyor da madrid'e o sene iyice uçtular.

    geçen sene ise ilk maçta yarı finalde bayern eşleşmesinde ilk maçta vidal'in kaçırdığı penaltı ve 2.maçta tüm dünyanın gözü önünde hakemin yardımıyla finale çıktılar.

    en azından bu seneye kadar son yıllarda barcelona ve bayern ile birlikte en kaliteli kadroya sahip 3 takımdan biri real. dolayısıyla kupaya giderken 'savunma yapayım kontradan atayım' mantığı yerine maçı domine eden bir takım izlemek istiyor insan. 14-15 barca'sı gibi, 12-13 bayern'i gibi falan. real madrid ise duran toptan ramos'un golleriyle, kontradan attıkları gollerle ilerliyor resmen. bunu saydığım 3 takım dışında biri yaparsa anlarım çünkü kadrolar arasında fark var. fakat sahaya çıkan takım real madrid olunca insan daha iyi bir şeyler bekliyor. dolayısıyla real'in oyununda sonuç gelmediği müddetçe real kötü oynuyor gibi görünür, bu kaçınılmaz. mesela barcelona veya bayern münih iyi oynarken kaybedebilir. ya da iyi oynamak demeyeyim de keyif verirken de kaybedebilir. ancak real ya kötü oynar ya da kazanır. ortası yok.

    yani bilmiyorum real madrid destekleyicisi olmayıp da onların oyunundan keyif alan var mı? bireysel olarak modric, kroos, marcelo gibi isimlerden keyif alabilirsiniz ama takım olarak tamamen sonuç odaklı bir oyun oynuyorlar bence. atm'den farkları topa biraz daha sahip oluyorlar ve daha az sertler. onun dışında 2 takımda bulduğunu atıp yoksa duran toptan atıp maç kazanma derdinde.

    çok fazla el clasico izledim. 1-2 sene öncesine kadar çoğunu barcelona kazanırdı. kaybettiklerinde de oyun olarak ezerdi. hatta ben merak ederdim ''lan koskoca real madrid takımı nasıl böyle kontradan gol atmaya dayalı oynayabilir?'' diye. ilk kez bu sene başındaki süper kupa rövanşında, real madrid barcelona'yı gerçekten ezdi. o real madrid şampiyonlar ligini kazanmayı hak eden bir takımdı. ama üstte yazdığım madrid bence hak etmiyor. bu benim görüşüm tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın