• 2
    kısa ve net: 2010 dünya kupası'nın ev sahibi. bizleri vuvuzela ile tanıştıranlar. aslında 2006'ya ev sahibi olmaları bekleniyordu; ama franz beckenbauer'in lobisiyle sürpriz bir şekilde almanya'ya kaybettiler. önümüzdeki yaz ülkeleriyle birlikte bu adamlar da büyük bir sınav verecek.

    güney afrika'nın dünya kupalarına 2 kez iştirak etmişliği var. 1998 ve 2002'de. ikisinde de gruptan çıkamadılar. zaten bunu başarmaları da beklenmiyordu. bu yıllarda kadrolarında eski leeds united'lı lucas radebe, bir dönem manchester united'ta top koşturan quinton fortune, sibusiso zuma, john leshiba moshoeu ve ülke tarihinin en popüler ve golcü ismi benedict mccarthy vardı. artık bu adamların hiçbiri yok. everton'lı steven pienaar en tanınan futbolcuları. kaptan aaron mokoena en fazla milli olan futbolcu konumunda ve bu iki oyuncunun yeri garanti. gönül ister ki derinlemesine bir teknik analiz yapalım ama çok da tanımıyoruz bu takımı.

    afrikalı futbolcuları her ne kadar tanımasak da teknik direktörleri çok tanıdık bir isim. carlos alberto parreira. son iki yılda ikinci kez güney afrika'nın başına geçecek. 2009 konfederasyon kupası'nda takımın başında bir diğer brezilyalı joel santana vardı ama turnuvadan sonra, santana'dan önce de takımı çalıştıran parreira tekrar geçti takımın başına. 2010, parreira'nın 5. farklı takımla 6. dünya kupası deneyimi olacak*. 94'ün kupalı teknik adamı 2010'da her ne kadar seyirci desteğini yaşayacak olsa da bu takımla işi pek de kolay değil. gerçi daha önce dünya kupasına kuveyt ve birleşik arap emirlikleri'nin başında çıkmış bir teknik adamdan bahsediyoruz. vuvuzela denen hedenin rakip takımın konsantrasyonunu alt üst etmesiyle bir ihtimal gruptan çıkabilirler. ama çok düşük bir ihtimal. bunun dışında kendi evlerinde düzenlenen şampiyonanın tadını çıkarmak en büyük kazançları olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın