• 5817
    dünya üzerinde eşine rastlanmayacak derecede “öksüz” olan taraftardır. sebebi ise barizdir: taraftarlar, onları aynı düzlemde buluşturabilecek ortak anılarla birbirlerine kenetlenirler. doğal olarak; bu anıların başrollerindeki efsane isimler anıların gözlerin önünde canlanmasındaki en önemli etkendir. işte bu noktada taraftarın öksüzlüğü başlamaktadır: çünkü taraftarın büyük bir kısmı, gerek siyasi gerek ahlaki sebeplerden dolayı efsanelerini kalbine gömmüştür. taraftar nezdinde değerini yitirmemiş efsaneler de trajik sebeplerden dolayı hayatını kaybetmiş ya da bir şekilde taraftarı rencide edici şeyler yapmışlardır.

    aynı zamanda “sahipsizdir” bu taraftar. kulübün mektepli geleneğinin kulübün geleceği hakkındaki karar alma tutumu, okulu tamamen aşıp dünya takımı olmuş bu büyük markanın taraftarını kucaklayıcı olmaktan genel olarak uzaktır. taraftar grupları ise bu sahipsizliği karanlık oluşumlarla iç içe geçerek tölere etme yoluna girmiştir.

    işte bu öksüzlük ve sahipsizlik taraftarı bireyselliğe de itmektedir, kolektif ses çıkaramayan taraftar da güçlü görün(e)memekte; medyada doğru düzgün savunulamamaktadır.

    ama ne olursa olsun muhtaç olduğu kudretin damarlarında mevcut olduğunu da bilir bu taraftar. çünkü vizyonu/ülküsü karamsarlığı asla kabullenemez; kabullenirse o zaman galatasaray taraftarı olamaz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın